Băncile anunţă tăieri masive din dobânzile la credite - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băncile anunţă tăieri masive din dobânzile la credite - Revista presei economice
Băncile anunţă tăieri masive din dobânzile la credite - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre tăierile masive din dobânzile la credite, creşterea de 20% înregistrată de Computer Associates sau efectul scăderii economiei. Printre alte subiecte, BT a injectat anul trecut 34,8 mil. lei în patru societăţi din grup, iar AVAS a sărbătorit 10 ani de activitate.


Băncile anunţă tăieri masive din dobânzile la credite.

BCR şi Raiffeisen Bank au anunţat ieri tăieri masive ale dobânzilor la creditele pentru persoane fizice. Acestea sunt primele mişcări operate de marii jucători de pe piaţa bancară pe segmentul de retail. Dacă BCR a scăzut cu până la 3,25 puncte procentuale dobânzile la creditele în lei, cu dobândă fixă, contractate de persoanele fizice, Raiffeisen Bank a operat tăieri cu patru puncte procentuale, în medie, pentru finanţările în lei cu rate variabile, cu un punct pentru cele cu dobânda fixă în monedă naţională şi cu 0,5 puncte la împrumuturile în euro, scrie Business Standard.

Computer Associates creşte cu 20% în România. Compania americană Computer Associates (CA), unul dintre cei mai mari producători mondiali de aplicaţii informatice pentru mediul de afaceri, a raportat o creştere de 1% a veniturilor, la 4,27 mld. dolari (3 mld. euro) în anul fiscal 2008, încheiat la sfârşitul lunii martie. Potrivit lui Brana Nikolajevici, country manager al CA pentru Ungaria si Romania, afacerile producatorului de software s-au majorat cu 30% pe piata locala in anul fiscal 2009, scrie Ziarul Financiar.

Mihai Tănăsescu: Scade economia, se va mări şi deficitul, titrează Money.ro. FMI lucrează la o nouă prognoză privind scăderea economiei României în 2009, care va fi mai mare decât cea iniţială de -4%, dar nici nu va ajunge la -9% aşa cum se speculează în prezent, a confirmat, pentru Cotidianul, Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional. „Lucrăm la o nouă prognoză. Nu vă pot da deocamdată cifre oficiale, dar în mod sigur scăderea va fi mai mare decât prognoza iniţială. Nu va ajunge însă spre -9%, aşa cum a început să se audă prin ţară”, a spus Tănăsescu.

BT a injectat anul trecut 34,8 mil. lei în patru societăţi din grup. Banca Transilvania (TLV) a participat, anul trecut, cu 34,8 mil. lei la majorarea capitalului social prin aport în numerar, la patru societăţi din cadrul grupului - Compania de Factoring IFN, BT Leasing IFN, BT Aegon SA, BT Leasing Moldova, potrivit unui raport al grupului, citat de NewsIn. Banca Transilvania a majorat capitalul social al Companiei de Factoring cu 9,8 mil. lei, pe cel al BT Leasing IFN cu 11,017 mil. lei, BT Aegon SA a primit 12,77 mil. lei, iar BT Leasing Moldova 335.690 euro. La sfârşitul lui 2008, valoarea investiţiilor directe ale Băncii Transilvania în cadrul grupului a crescut faţă de 2007 de 1,13 ori, respectiv de la 140 mil. lei la 167 mil. lei, se arată în raport, potrivit Curierul Naţional.

AVAS a sărbătorit 10 ani de activitate.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a preluat, în cei zece ani de activitate, un portofoliu de creanţe şi participaţii în valoare totală de 12.145 milioane lei (5.064 milioane de dolari), asupra unui număr de 73.057 de debitori, potrivit unui comunicat remis, ieri, de către autoritate. "Vremea adolescenţei a trecut, suntem o instituţie matură, eficientă, cu o experienţă economico-financiară redutabilă, unică şi extrem de utilă statului şi cetăţenilor săi în aceste condiţii de criză", a declarat cu această ocazie Mircea Ursache, preşedintele AVAS, citat de Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite