Miclea: notele de la Bac nu reflectă realitatea - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miclea: notele de la Bac nu reflectă realitatea - Revista presei interne
Miclea: notele de la Bac nu reflectă realitatea - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre notele de la bacalaureat, modul de administrare al unei terase din Cişmigiu sau un cartier de vile construit în pădure. Printre alte subiecte, Ion Cristoiu renunţă la Antena 3, iar Băsescu are un nou consilier prezidenţial.


Miclea: notele de la Bac nu reflectă realitatea.

Peste 60% dintre elevii care au promovat au luat note între 8 şi 9,99, cifre care nu sunt confirmate ştiinţific, susţine preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie. Rata de promovare înregistrată la examenul de bacalaureat din acest an, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,95% (cu 2,71 puncte procentuale peste media de anul trecut - 77,24%). Şi în acest an au fost judeţe în care rata de promovabilitate la bacalaureat a fost de aproape 100%, scrie Cotidianul.

Bacşiş obligatoriu, pe bon, la o terasă din Cişmigiu. La Debarcader Cişmigiu, clientul stă la masa de lângă lac doar dacă mănâncă, iar chelnerul are preţ: 10% din consumaţie, scris pe bon cu pixul. „Clientul nostru, stăpânul nostru!” nu este o expresie pe care v-aţi dori s-o simţiţi pe pielea dumneavostră la Ristorante Debarcader Cişmigiu, din Capitală. Aici clienţii nu se aşază la ce masă vor ei. De exemplu, dacă vor doar o cafea chelnerul le va indica o masă undeva cât mai în spate. Dacă îşi exprimă însă dorinţa să şi mănânce, mai au o şansă să stea la o masă lângă lac (priveliştea oferită de acesta fiind şi motivul pentru care bucureştenii aleg să treacă pragul localului), potrivit Evenimentul Zilei.

Cartier de vile şi cimitir în pădure. Peste 400 de hectare din Pădurea Trivale din judeţul Argeş au fost retrocedate. Cartierul de vile, amenajat în mijlocul pădurii, a venit la pachet cu locurile de veci. S-a păstrat şi o suprafaţă generoasă pentru o eventuală biserică în cimitirul verde. Rezultatul actelor semnate pe bandă rulantă în Argeş a făcut ca hectare întregi de pădure să dispară. Direcţia Naţională Anticorupţie a început o serie de verificări în cazul retrocedărilor unei părţi din Pădurea Trivale, unde se află şi parcul cu acelaşi nume, anunţă Jurnalul Naţional.

Ion Cristoiu renunţă la Antena 3. După un schimb de replici plin de sarcasm cu Mircea Badea, în contextul căruia Cristoiu a declarat pentru Gândul că manifestarea lui Badea ţine deja de “paranoia” şi că va dovedi “cât este acesta de independent”, jurnalistul a anunţat că va întrerupe colaborarea cu Antenele lui Voiculescu. Cristoiu a declarat că va înceta colaborarea sa cu televiziunile trustului Intact, la sfârşitul lunii iulie, fiind sigur, în proporţie de 99 la sută că, din toamnă, nu se va mai alătura colegilor de la Antene.

Băsescu are un nou consilier prezidenţial. Alexandru Gheorghe Gussi este înlocuitorul lui Cristian Preda în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de educaţie şi cercetare. Preşedintele Băsescu a semnat ieri decretul de numire în funcţie. Gussi este lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. Până acum a ocupat funcţia de consilier de stat la Departamentul de Planificare şi Analiză Politică al Preşedinţiei, anunţă Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite