Avionul Air France era intact până în momentul atingerii apei - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre condiţiile în care s-a prăbuşit Zborul 447, testele cu rachete efectuate de Coreea de Nord sau evoluţia atacului american asupra sudului Afganistanului. Printre alte subiecte, Regatul Unit cere suportul UE, iar Putin este cu un picior în trecut, potrivit liderului de la Casa Albă.

Avionul Air France era intact până în momentul atingerii apei. Investigatorii francezi care s-au ocupat de cercetare condiţiilor în care s-a prăbuşit avionul companiei franceze Air France era intact până în momentul în care a atins apa, omorând cele 228 de persoane aflate la bordul avionului. Aceştia au mai spus că în acest moment încă nu sunt stabilite cauzele ce au condus la acest dezastru. Alain Bouillard, şeful echipei de investigaţii, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că Airbusul francez s-a făcut bucăţi în momentul în care a atins apa, scrie The Washington Post.


Coreea de Nord ar putea testa rachete

cu rază medie de acţiune sau ar putea trage mai multe rachete cu rază mică de acţiune, potrivit presei sud-coreene, citată de Reuters. Coreea de Nord a tras patru rachete cu rază mică de acţiune joi, după ce a lansat o rachetă cu rază mare de acţiune în aprilie şi a efectuat un test nuclear pe 25 mai. "Comportamentul lor continuă să fie imprevizibil, deşi activitatea pe care am văzut-o acum nu este neaşteptată" a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bryan Whitman.

Trupele americane avansează în zona de sud a Afganistanului, în încercarea de a stabiliza regiunea. În prima zi a opraţiunilor un puşcaş marin a fost omorât. Forţele americane "se apropie în mod deliberat", pe măsură ce înaintează prin oraşe şi sate pentru a "separa populaţia de rebeli", a declarat căpitanul Bill Pelletier prin telefon de la Helmand, citat de Bloomberg. Acesta a mai spus că soldaţii dau dovadă de "răbdare tactică" în încercarea de a evita victime în rândul civililor.
Regatul Unit cere suportul UE. Marea Britanie continuă să ceară suport din partea ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte reţinerea a cel puţin unui angajat al Ambasadei Regatului Unit în Iran, însă diplomaţii europeni caută alte modalităţi de rezolvarea a acestei probleme, scrie The New York Times.  Autorităţile iraniene, care dau vina pe străini pentru protestele ce au urmat alegerilor prezidenţiale, şi-au îndreptat furia către britanici şi au arestat nouă iranieni angajaţi la ambasada britanică, însă cei mai mulţi dintre ei au fost eliberaţi.

Putin, cu un picior în trecut. Barack Obama a declarat despre premierul rus Vladimir Putin, în contextul relaţiilor războiului rece, că metodele sale în ceea ce priveşte afacerile statului sunt doar pe jumătate actuale. Într-un interviu acordat Associated Press, liderul american a decarat că relaţiile sale cu succesorul lui Putin, Dmitry Medvedev sunt foarte bune în privinţa reducerii armelor nucleare, scrie The Guardian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite