Ariile protejate, dezastru pe toată linia - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ariile protejate, dezastru pe toată linia - Revista presei interne
Ariile protejate, dezastru pe toată linia - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre destinaţiile pentru vacanţa de iarnă, reprezentarea României la Berlin de către Inna sau dezatrul din ariile protejate. Printre alte subiecte, CFR Călători anulează peste zece trenuri, iar preţul cartelei de 2 călătorii la metrou ar putea creşte până la 8 lei, în cazul tăierii subvenţiilor.


Ariile protejate, dezastru pe toată linia.

Din cele 1.377 de arii protejate din România (între care 381 de situri Natura 2000), nici una nu are un plan de management aprobat, 75% din ariile protejate nu au un administrator, iar pentru 226 din custozi expiră de drept convenţiile de custodie pentru 2009, din cauza unui vid legislativ. Asta la aproape trei ani de la integrarea în UE, faţă de care ne-am angajat că vom lua toate măsurile necesare pentru zonele protejate, potrivit Jurnalul Naţional.

Inna reprezintă România la Berlin. Românca a ratat nominalizarea la Best European Act, la Gala MTV Europe 2009, dar va primi un premiu pentru „Cel mai bun artist din România”. O veste rea pentru reprezentanta muzicii produse în România, Inna, intrată în cursa pentru premiul Best European Act, la ediţia actuală a MTV Europe Music Awards: Inna se dovedeşte „fierbinte” doar acasă. Dintre cei 22 de aspiranţi la trofeul categoriei Best European Act, fanii muzicii şi-au votat on-line, aşa cum o cere regulamentul, cei cinci favoriţi, care sunt automat şi finalişti, scrie Evenimentul Zilei.

CFR Călători anulează peste zece trenuri.
CFR Călători va anula în perioada 4 – 8 noiembrie 2009 peste zece trenuri, pe linia feroviară Piatra Olt - Podu Olt, pentru executarea lucrărilor de îndepărtare a stâncilor instabile de pe versantul alăturat căii ferate dintre staţiile Cozia- Lotru, a informat marţi compania. Compania anunţă, de asemenea, că în perioada 4 - 8 noiembrie 2009, în relaţia Lotru - Călimăneşti şi retur se va asigura transportul călătorilor cu mijloace auto, scrie Cotidianul.

Taierea subventiei la metrou ar creste pretul cartelei cu doua calatorii la peste 8 lei.
In cazul in care compania Metrorex nu va mai primi subventie de la stat, asa cum s-a discutat intre oficialii FMI si autoritatile romăne, pretul unei cartele de metrou cu doua calatorii ar putea ajunge la peste 8 lei. Directorul general al Metrorex, Gheoghe Udriste, se indoieste insa in privinta taierii subventiilor de la stat pentru calatorii care circula cu metroul. „Metrorex face parte dintre cele 10 companii de stat monitorizate de Guvern si de FMI. Statul ofera subventie pentru calatorii de la metrou, si nu pentru Metrorex, scrie Gardianul.

Unde poţi merge cu 500, 1.000 şi 2.500 de euro în vacanţa de iarnă.
Dacă nu v-aţi făcut încă planuri pentru o vacanţă de iarnă, fără a mai pune la socoteală Crăciunul sau Revelionul, Gândul propune câteva destinaţii şi de câţi bani ai nevoie. Şi iarna, staţiunile bulgăreşti sunt mai ieftine decât cele din România. Spre exemplu, un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele din Bansko cu demipensiune costă în perioada 6 -31 martie 290 de euro. La aceşti bani se mai adaugă şi transportul: cu maşina personală aveţi de parcurs 520 de kilometri, iar cu autocarul preţul este în jur de 80 de euro dus-întors. Astfel, excursia pentru un cuplu costă 450 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite