China şi-a avertizat cetăţenii din Algeria - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre avertismentul lansat de China în legătură cu posibile atacuri teroriste, părerea preşedintelui hondurian Zelaya despre drepturile poporului său ori declaraţiile soldaţilor israelieni în legătură cu misiunea din Gaza. Printre alte subiecte, comitetul de candidatură al Tokyo l-a invitat pe prinţul Naruhito, iar Pat McQuaid va candida, singur, pentru încă un mandat.

China şi-a avertizat cetăţenii din Algeria în legătură cu un posibil atac din partea Al-Qaeda drept răspuns la atitudinea guvernului chinez în regiunea musulmană Xinjiang, scrie Reuters. Ambasada chineză din Algeria le-a cerut chinezilor şi organizaţiilor, prin intermediul site-ului său, să fie mai atenţi la măsurile de securitate "în legătură cu situaţia de după incidentele din 5 iulie din Urumqi".


Zelaya crede că hondurienii au dreptul la insurecţie. Preşedintele hondurian înlăturat de la putere, Manuel Zelaya, a declarat marţi că poporul hondurian "are dreptul la insurecţie" împotriva guvernului interimar care l-a alungat din ţară, informează AP. Potrivit lui Zelaya, cetăţenii hondurieni au de asemenea dreptul să demonstreze şi să organizeze greve împotriva guvernului de facto al preşedintelui Roberto Micheletti, care l-a ameninţat cu închisoarea pe Zelaya dacă încearcă să se întoarcă în ţară.

Soldaţii israelieni vorbesc de Gaza.
Soldaţii israelieni au descris regulile "permisive" care au costat vieţi civile în timpul recentei campanii militare în Gaza. Soldaţii spun că au fost îndemnaţi să tragă în orice clădire sau persoană  care părea suspectă şi mai spun că civilii erau folosiţi uneri ca scut uman. Israelul neagă nerespectarea legilor războiului şi resping raportul, spunând că este făcut din mărturii indirecte, notează BBC.

Comitetul de candidatură al Tokyo l-a invitat pe prinţul Naruhito. Comitetul de candidatură a oraşului Tokyo 2016 l-a rugat pe prinţul moştenitor al Japoniei, Naruhito, şi pe soţia acestuia, Masako, să vină la Copenhaga pe 2 octombrie, pentru a sprijini candidatura tokyotă în ziua în care va fi anunţat oraşul desemnat pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din acest an, scrie The Japan Times.

Pat McQuaid va candida, singur, pentru încă un mandat. Pat McQuaid îşi va depune, fără contracandidat, candidatura pentru încă un mandat de preşedinte al Uniunii cicliste inernaţionale, o cale pentru a ajunge în luna octombrie membru al Comitetului internaţional olimpic. McQuaid a declarat că alegerea sa, care va fi confirmată la congresul anual al UCI din septembrie, va pune capăt unor conflicte din această disciplină, care durează de mai mulţi ani, anunţă AP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite