Revelionul întârziaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au lucrat de sărbători nu au ce pierde, preţul vacanţelor din ianuarie fiind mai mic decât în restul anului Revelionul ospătarilor este un exemplu de distracţie pentru cei care

Cei care au lucrat de sărbători nu au ce pierde, preţul vacanţelor din ianuarie fiind mai mic decât în restul anului

Revelionul ospătarilor este un exemplu de distracţie pentru cei care au muncit în noaptea de Revelion şi de Anul Nou. Marile companii, dar şi unele instituţii de stat au program non-stop de sărbători. Unii angajaţi se sacrifi că şi trebuie să lase distracţia pe planul doi.

Ofertele de turism din ianuarie îi fac pe "sacrifi caţi" să nu le pară rău că şi-au petrecut Revelionul şi Crăciunul la muncă.

Pe an ce trece, ofertele din sezonul "mort" devin chiar mai atrăgătoare decât cele din timpul anului sau cele de sărbători.

Cu mai puţini bani, dar şi cu oferte mult mai atractive, operatorii din turism au reuşit să strângă un segment care de voie, de nevoie acceptă una dintre variantele agenţiilor. "În ianuarie, interesul românilor pentru vacanţe scade cu până la 75-85% comparativ cu interesul pentru Revelion.

În această perioadă, îşi doresc vacanţe, în primul rând, cei care muncesc de Revelion, ospătarii, cadrele militare şi cele medicale, taximetriştii", ne spune Ciprian Enea, consultant în turism.

Reduceri pentru teambuildinguri

Proprietarii agenţiilor de turism mai spun că la începutul lunii ianuarie sunt căutate pensiunile montane, în special de fi rme, pentru cursuri de specializare cu angajaţii sau weekenduri de "team-building".

Agenţii de turism spun că majoritatea fi rmelor care recurg la acest sistem încearcă să-şi stimuleze angajaţii care au făcut eforturi la serviciu în luna decembrie. "Ne cer locaţii pentru organizarea de cursuri. În Bucureşti, este destul de scump, având în vedere preţurile percepute pentru sălile de conferinţe, dar şi meniurile de la restaurante", adaugă Violeta Constantinescu. Ea spune că, în special în zona Branului, foarte mulţi proprietari de pensiuni au amenajat săli de conferinţe şi şi-au îmbogăţit ofertele pentru prima lună a anului, când sezonul este mai slab.

"În ianuarie, îţi oferă cazare de la 30 de lei, la trei margarete, cu 50 de lei pe zi asigură şi cele trei mese, iar cu 5 lei oferă şi un coff ee-break", ne mai spune operatorul în turism.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite