Revelionul capsunarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satui de revelioanele fara zapada petrecute in Spania, romanii care muncesc aici au dat buzna inapoi in tara de sarbatori. "Special am cerut concediu in perioada asta, sa mai vad si eu un pic de

Satui de revelioanele fara zapada petrecute in Spania, romanii care muncesc aici au dat buzna inapoi in tara de sarbatori. "Special am cerut concediu in perioada asta, sa mai vad si eu un pic de zapada, dar a fost cu ghinion", spune Gabriel Salajan, macelar la un abator spaniol. Pentru el, cel mai frumos dar de Anul Nou a fost ca, dupa doi ani, a gustat din nou mamaliga romaneasca. "Malaiul spaniolilor e prea fin si mamaliga lor iese ca o ciulama, de nu-ti vine s-o mananci de sarbatori", explica el. Care nu si-a convins patronul sa-i dea concediu, si-a petrecut Revelionul inchis in camera. Cristi Onetiu lucreaza de cativa ani pe o plantatie exotica: "De Revelion ne-au dat liber doar doua zile. Am primit de acasa sarmale, friptura si carnati si m-am ospatat cu cei trei colegi de camera, tot romani. Ne-am amintit de familie, de ninsoare si de rude. Apoi ne-am uitat un pic la televizor si gata Revelionul!". Nu i-a dat mana sa cheme la masa si muncitori din alte tari de pe plantatie, ca "au alte obiceiuri si e bine ca fiecare popor sa ramana cu ale lui". In plus, care african sau spaniol ar asculta manele sau invartite moldovenesti? Mai norocosi, altor romani fara concediu le-au venit in vizita nevestele si copiii. "Am facut din camera sotului un fel de insula romaneasca. Am impodobit brad, am ascultat Gica Petrescu, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, dar si trupe tinere. La masa de Revelion am invitat si o familie de spanioli. Nu le-a venit sa creada ce buna e mancarea romaneasca", povesteste familia Bulau. Femeia a fost fericita ca, pentru prima data dupa multi ani, nu i-au mai bubuit petardele in urechi. De sarbatori, in Spania acestea sunt interzise.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite