Revelion la munte „ieftin“ ca Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul de an petrecut la un hotel de trei stele de pe Valea Prahovei costă aproape 1.000 de dolari pentru un cuplu. Cu aceşti bani puteţi zbura cu avionul la un hotel de patru stele în Praga.

Mai sunt trei luni până la noaptea dintre ani, dar turiştii au început să-şi facă rezervări pentru Crăciun şi Revelion în pensiunile din Mărginimea Sibiului, Valea Prahovei sau Maramureş.

Mai mult, hotelurile renumite din aceste staţiuni au fost rezervate încă din această primăvară, aşa încât românii care şi-au pregătit vacanţa  de iarnă cu aproape un an înainte au beneficiat de reduceri chiar şi de 30%. Preţurile nu diferă foarte mult faţă de cele de anul trecut, însă oferta operatorilor de turism pare să fie mai bogată. O vacanţă de patru zile la un hotel de trei stele, cu cină festivă inclusă, costă între 2.000 de lei, dar poate ajunge pânăla 3.000 de lei de persoană.

În Mărginimea Sibiului, la margarete

În Mărginimea Sibiului, preţurile pornesc de la 800 de lei de persoană la o pensiune de 3 margarete şi ajung până la 2.000 de lei pentru 4 nopţi la 4 margarete. Preţurile sunt la fel ca şi în anii trecuţi, spun operatorii din turism, iar serviciile sunt pe măsura banilor. Dacă la 3 margarete cei 800 de lei acoperă patru nopţi de cazare cu demipensiune, la pensiunile de 4 margarete, turiştii au incluse în preţ, pe lângă 4 nopţi de cazare cu pensiune completă, mese tematice, snowmobil sau plimbări cu sania trasă de cai.

La hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, jumătate din camere sunt deja ocupate. Turiştii plătesc 300 de lei pentru o cameră dublă şi 400 de lei pentru un iglu, iar masa de Revelion costă 250 de lei de persoană.

Pensiunile din judeţul Maramureş sunt rezervate în proporţie de 70% pentru sărbătorirea Revelionului, iar cele mai căutate sunt pensiunile şi hotelurile din staţiunile cu pârtii de schi, respectiv din Borşa, Cavnic şi Izvoare. Aici, preţurile diferă în funcţie de opţiunile turiştilor. La o pensiune de trei margarete, un sejur de patru zile şi trei nopţi costă 1.200 de lei de persoană, în preţ fiind inclusă masa festivă de Revelion şi trei mese pe zi. În acest an, preţurile sunt mai mari decât în 2011, când un astfel de sejur costa 800 de lei de persoană.

La un hotel de trei stele, preţul pentru zilele de 31 decembrie, 1, 2 şi 3 ianuarie costă 1.800 de lei de persoană, cu trei mese incluse şi cu masa festivă în noaptea de Revelion. În plus, se adaugă un schipas, care permite accesul nelimitat la accesoriile de pe pârtii.

La preţuri mai mici se pot rezerva locuri în pensiuni departe de pârtii. La Săpânţa, unde poate fi vizitat celebrul Cimitir Vesel, sejurul de patru zile cu mesele incluse costă 900 de lei de persoană într-o pensiune de două margarete, unde se poate negocia un preţ mai mic, dacă turiştii renunţă la mese. 

200 de euro de persoană la Sinaia

Pe Valea Prahovei, Crăciunul şi Revelionul bat la uşă imediat după Paşte, astfel că rezervările pentru sărbătorile de la sfârşit de an se fac, uneori, încă din lunile aprilie - mai. „Toată vila este închiriată deja pentru Revelion de cei care au petrecut Paştele la noi", ne-au spus administratorii Pensiunii Dani din Buşteni, unde o seară de cazare pleacă de la 70 de lei de persoană pe noapte.

Preţul face diferenţa în acest moment între gradul de ocupare de 100% pentru sfârşitul de an şi o îndelungă prospectare a ofertelor de către clienţi. Şi anul acesta, Valea Prahovei este foarte scumpă în iarnă. În unităţile clasificate, o noapte de cazare pleacă de la 20 de euro de persoană, în cazul în care agreaţi vacanţa în grup, şi ajunge la 200 de euro, în hoteluri de trei şi patru stele sau cabane de fiţe din Sinaia - cea mai scumpă staţiune, Buşteni sau Predeal.

Majoritatea hotelierilor care cer şi 3.000 de lei pentru 4 nopţi au inclus în pachet cina festivă din noaptea de Revelion, fără băuturi, şi încă două mese, un foc de artificii, program de colindători, dar şi accesul gratuit la facilităţile hotelului: piscină, saună sau jacuzzi.
În unele cazuri, hotelierii acordă un discount de 10% pentru rezervări achitate integral până la 15 octombrie.

O vacanţă modestă de două-trei zile la sfârşit de an pe Valea Prahovei ajunge, astfel, la 1.500 de lei de persoană, iar pentru o familie de trei persoane, până la 1.000 de euro.  Cosmin Carp

800 de lei de persoană costă patru nopţi de cazare la o pensiune de 2-3 margarete în Mărginimea Sibiului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite