Revelion de baron în ţara lui Oprişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean condus de Marian Oprişan a plusat cu 540.000 de lei peste cei 260.000 de lei alocaţi de Primăria Focşani.

Criza economică nu pare să-i impresioneze pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea, care o ţin dintr-o petrecere în alta. Nici nu s-au stins bine ecourile Festivalului Viei şi Vinului „Bachus", care a durat patru zile şi a costat aproximativ 750.000 de lei, că administraţia judeţului a mai scos nişte fonduri pentru distracţie din vistieria instituţiei.

Astfel, în ciuda faptului că Vrancea figurează în fruntea listei celor mai sărace judeţe din ţară, autorităţile vor cheltui în total aproape 200.000 de euro pentru petrecerea dintre ani, organizată în Piaţa Unirii din Focşani. În şedinţa de acum două zile a Consiliului Judeţean, aleşii conduşi de Marian Oprişan au refuzat să aloce bani pentru repararea unor drumuri, însă au pus la dispoziţie 540.000 de lei pentru Revelionul în aer liber.

Din banii pentru referendum...

Culmea, suma respectivă a fost retrasă din bugetul pentru organizarea referendumului în privinţa desfiinţării judeţului, referendum care a fost amânat pentru anul viitor. Motivaţia pe care Oprişan le-a prezentat-o consilierilor judeţeni pentru decizia alocării banilor în scopul subvenţionării petrecerii de Anul Nou a fost: „Revelionul este o tradiţie pentru locuitorii judeţului Vrancea şi municipiului Focşani şi este nevoie de distracţie, mai ales în aceste vremuri, în care bătrânii mor pe capete din cauza lipsei de medicamente, în condiţiile în care în fiecare zi se pierd locuri de muncă, firmele se închid şi bugetele familiilor se reduc drastic, lăsând loc sărăciei şi mizeriei într-un aşa-zis stat european", a declarat baronul PSD-ist.

... şi din banii pentru gaze

Finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean pentru Revelion se adaugă la bugetul de 260.000 de lei al Primăriei Focşani, instituţie care nu s-a implicat până acum în astfel de manifestări. Aceşti bani au fost luaţi din fondurile destinate combustibililor pentru centrala termică a municipalităţii, în condiţiile în care săptămâna trecută jumătate din populaţia oraşului a stat în frig tocmai din cauza datoriilor către furnizorul de gaze. „Avem o Piaţă a Unirii modernizată şi trebuie pusă în valoare", s-a limitat să spună viceprimarul Bogdan Matişan.

Campioni la Revelion

Mulţi focşăneni sunt revoltaţi la auzul sumei pe care autorităţile o vor cheltui pentru petrecerea de-o noapte. „E frumos să iasă lumea în stradă de Revelion, să vadă un foc de artificii, aşa cum se întâmplă şi prin lume, dar nu era cazul de o aşa risipă. Înseamnă că nu mai există nicio limită", ne-a declarat Marin Spiridon.

Organizatorii ţin secret programul pregătit pentru Revelion, astfel că artiştii care vor cânta pe scena din Piaţa Unirii vor fi cunoscuţi doar cu două-trei zile înainte de eveniment. Anul trecut, petrecerea dintre ani organizată la Focşani a costat 400.000 de lei şi a fost considerată tot printre cele mai scumpe din ţară.

"Este nevoie de distracţie, mai ales în aceste vremuri, în care bătrânii mor pe capete din cauza lipsei de medicamente.''
Marian Oprişan Preşedinte CJ Vrancea

Revelion de criză în restul ţării

În contrast cu situaţia din Focşani, unde autorităţile locale şi judeţene vor cheltui aproape 200.000 de euro pentru petrecerea de Revelion, edilii din alte oraşe ale ţării au alocat în acest an mai puţini bani decât altădată pentru tradiţionala petrecere în stradă. Programul de festivităţi cuprinde peste tot concerte în aer liber şi focuri de artificii. Excepţie face Clujul. În timp ce primarul Sorin Apostu, arestat recent pentru fapte de corupţie, are toate şansele să-şi petreacă sărbătorile după gratii, clujenii vor putea vedea doar un scurt foc de artificii în noaptea dintre ani.

 În Sibiu, cine vrea să facă Revelionul în aer liber va avea la dispoziţie o petrecere organizată în Piaţa Mare din Centrul Istoric. La miezul nopţii, cerul oraşului va fi luminat de focuri de artificii, iar apoi va urca pe scenă trupa Dalma & The Vagabonds. Bugetul evenimentului este de 177.800 de lei, adică nici un sfert din banii alocaţi de autorităţile din Vrancea.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite