Excesul de alcool şi mâncare i-a băgat pe români în spital de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abuzul de alcool şi cel de mâncare s-au numărat printre principalele cazuri tratate de medicii de pe ambulanţă în noaptea dintre ani.

Peste 600 de solicitări au fost primite, în noaptea de Revelion, potrivit Mediafax, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, aproximativ 70% dintre ele fiind urgenţe de cod galben şi roşu. La Serviciul de Ambulanţă au fost primite 625 de solicitări, 430 dintre ele fiind urgenţe de cod galben şi roşu. Alte 62 de solicitări au vizat probleme digestive, 111 cazuri de persoane căzute în stradă.

Ambulanţa a intervenit şi în cazul a 31 de cazuri de agresiuni şi traumatisme, patru dintre ele fiind pentru traumatisme oculare provocate de petarde, potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, potrivit sursei citate. Alte 133 de solicitări au vizat persoane care au consumat excesiv alcool. Ambulanţa a mai intervenit şi pentru a acorda ajutor în 18 situaţii de comă şi în două accidente rutiere.

Peste 50 de bistriţeni au sunat la serviciile de urgenţă în noaptea dintre ani, majoritatea acuzând probleme de sănătate din cauza consumului excesiv de alcool şi mâncare, dar şi pentru că au fost implicaţi în diverse altercaţii.

Dispecerul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Bistriţa-Năsăud a declarat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 40 de persoane au cerut ajutorul medicilor fiindcă s-au simţit rău din cauza excesului de mâncare şi băutură.

"Unii dintre ei au primit îngrijiri la domiciliu, iar alţii au fost transportaţi la spital. Majoritatea au suferit din cauza excesului de mâncare şi băutură", a declarat dispecerul de serviciu de la SJA Bistriţa-Năsăud.

La rândul lor, echipajele SMURD Bistriţa-Năsăud au fost chemate să intervină în zece cazuri, pacienţii transportaţi de ambulanţe fiind fie într-o stare avansată de ebrietate, fie cu diferite plăgi produse după ce au căzut.

"Am avut pacienţi cu dureri abdominale, unul cu un hematom la faţă cauzat de cădere, fiindcă era într-o stare avansată de ebrietate, un alt pacient cu plăgi la mână", a declarat dispecerul de serviciu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Cinci persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul din Târgovişte în noaptea de Revelion, după ce au fost rănite de explozia petardelor sau s-au tăiat în cioburile sticlelor sparte.

Potrivit medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, un bărbat din oraşul Fieni a ajuns la unitatea medicală cu arsuri la degete, fiind trimis cu o ambulanţă la Clinica de Arşi din Bucureşti pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

De asemenea, un tânăr a fost rănit după ce o sticlă cu vin a explodat în momentul în care încerca să o desfacă.

Şi o femeie, barman la un local care a organizat o petrecere de Revelion, a fost rănită la mână de cioburile unei farfurii sparte. Femeia a primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă nu a necesitat internarea în spital.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite