Revelion pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revelion pe plajă
Revelion pe plajă

Egipt, Tenerife sau Dubai sunt destinaţiile cele mai la îndemână pentru turiştii care vor să înoate chiar de Anul Nou. V-aţi săturat de ger şi de crivăţ şi vreţi ca de Sărbători să faceţi plajă sau scufundări? Plecaţi într-un loc exotic de unde vă veţi întoarce cu siguranţă bronzaţi.

Mai citeşte şi:

Una dintre destinaţiile însorite cele mai căutate de către români este staţiunea Sharm El Sheikh din Egipt. Asta datorită preţurilor relativ accesibile (cinci nopţi de cazare cu mic dejun şi masă festivă de Revelion, la un hotel de patru stele, costă 569 de euro, potrivit datelor agenţiei Christian Tour), dar şi faptului că temperaturile în luna decembrie ajung chiar şi la 30 de grade Celsius, numai bune pentru plajă şi baie în Marea Roşie.

Hotelurile din Sharm El Sheikh organizează petreceri de neuitat de Anul Nou. Unele dintre cele mai inedite petreceri sunt cele din iglu, în ciuda faptului că hotelurile sunt amplasate pe plajă. Astfel, puteţi petrece toată noaptea într-un iglu, pe o alee plină de specialităţi culinare şi cu sculpturi de gheaţă. Veţi întâlni urşi polari şi pinguini de gheaţă şi veţi dansa pe ritmuri spaniole pe o pardoseală acoperită cu zăpadă.

Totodată, scufundările, sporturile acvatice, călăritul cailor şi cămilelor, safariul în deşert şi atracţiile antice fac din Sharm El Sheikh un oraş în care adrenalina este la ea acasă.

Baie în Oceanul Atlantic

Un alt loc ideal pentru plajă în perioada Sărbătorilor este Tenerife. De Revelion, în Tenerife, petreceţi într-un loc exotic unde peisajul vă oferă plajă, munte, soare şi zăpadă la un loc. Pe plajele din partea sudică, temperaturile sunt de 25-28 de grade Celsius, iar temperatura apei oceanului nu scade niciodată sub 20 de grade.

Cele mai cunoscute plaje sunt Playa de las Terasitas, Playa El Medano şi Playa San Marcos, recunoscute pentru standardele europene de securitate, calitatea apei şi serviciile de curăţenie şi informare ecologică. Pe lângă plajă, sporturi nautice şi cluburile de noapte din zonă, veţi rămâne fascinaţi de specialităţile culinare - fructele de mare, peştele, sangria, rom cu miere, sosurile specifice insulei, „mojo verde“ şi „mojo rojo“, care au un gust inconfundabil.

Intimitatea restaurantelor cu specific pescăresc şi zgomotul valurilor oceanului sunt ingredientele perfecte pentru o seară specială de Revelion. Turiştii care nu se pot lipsi de specialităţile tradiţionale româneşti vor rămâne surprinşi că în zonă vor găsi foarte multe restaurante unde se servesc astfel de preparate.

Împătimiţii de shopping se vor simţi în Tenerife ca la ei acasă. Una dintre cele mai bune zone pentru cumpărături este Plaza de Espana, pe malul mării, sau ceva mai sus, în Plaza de Candelaria, unde veţi găsi o multitudine de magazine „de firmă“ ale căror preţuri nu au taxe şi sunt chiar şi cu 50% mai ieftine decât cele din ţară.

Dubai: plajă, shopping şi schi

Dubai, unde luxul este la el acasă, este, de departe, una dintre cele mai frumoase destinaţii pentru vacanţă. Oraşul combină confortul Europei cu ospitalitatea legendară a Arabiei şi te îmbie cu un caleidoscop fascinant de posibilităţi de relaxare, distracţie şi petrecere a timpului liber: schi pe nisip, parcuri acvatice, unde înotaţi alături de rechini şi delfini, plaje imense cu nisip alb şi fin, dar şi cumpărături din plin, datorită multitudinii de bazaruri şi de malluri din zonă.

Puteţi opta şi pentru un safari în deşert, unde veţi parcurge cu maşinile de teren un traseu spectaculos şi palpitant pe dunele de nisip, veţi cina într-o tabără de beduini şi vă veţi plimba cu cămila.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite