Reuniunea diasporei se lasă cu scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

despre Conferinţa comunităţilor.Fiul fostului consul la Marsilia, invitat pe post de diasporeanUna din replici vine de la Gabriel Penciu, preşedinte "Association Culturelle et Amicale Roumaine

despre Conferinţa comunităţilor.
Fiul fostului consul la Marsilia, invitat pe post de diasporean
Una din replici vine de la Gabriel Penciu, preşedinte "Association Culturelle et Amicale Roumaine ACAR" din Strasbourg. "Din păcate, nu toate asociaţiile româneşti din Europa au primit invitaţie la această conferinţă ! Pece criterii unele asociaţii au fost invitate şi altele nu, rămâne un mister", afirmă Penciu într-o scrisoare dată publicităţii pe site-ul rgnpress. Preşedintele asociaţiei din Strasbourg spune că "a fost invitat, în schimb, Romulus Bena, fost student la Strasbourg, băiatul fostului consul român la Marsilia pe timpul lui Iliescu". Penciu îi critică şi pe diplomaţi, despre care spune că, "în realitate, au rămas la fel de reci şi distanţi faţă de milioanele de români din străinătate. Foştii diplomaţi de pe timpul comunismului sau al lui Iliescu au reuşit, înainte de a preda ştafeta, să le transmită şi celor tineri acea răceală comunistă, acea frică de românii din străinătate, de parcă noi am fi duşmanii României."
Băsescu, acuzat că nu îşi respectă promisiunile
"S-a împlinit un an de când preşedintele Băsescu ne-a mărturisit
că s-a făcut o greşeală din faptul că DRRP a fost trecut la MAE
şi că va lucra pentru normalizarea acestei situaţii", se arată într-o declaraţie a Consiliului Mondial Român, cu sediul în Statele Unite ale Americii. Concluzia CMR este că se impun depolitizarea Departamentului pentru Relaţii cu Românii de Pretutindeni şi demiterea domnului Mihai Gheorghiu din funcţia de secretar de stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite