Retrocedarea se termina la 1 ianuarie 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Ce suprafete de teren agricol si de paduri au fost revendicate? - Maine este ultima zi de depunere a cererilor si din datele de pana la 15 noiembrie au fost depuse 450.000 de solicitari de

- Ce suprafete de teren agricol si de paduri au fost revendicate?
- Maine este ultima zi de depunere a cererilor si din datele de pana la 15 noiembrie au fost depuse 450.000 de solicitari de retrocedare. Au fost revendicate 900.000 hectare de teren agricol si 1.900.000 hectare de padure. Aceste suprafete vor trebui insa verificate de comisiile locale si validate de cele judetene.
- Va fi prelungit termenul de depunere a cererilor, asa cu solicita unii proprietari?
- Nu am primit o cerere oficiala in acest sens, dar stiu ca s-a discutat la nivelul Executivului despre acest aspect si s-a stabilit sa nu se prelungeasca acest termen, pentru ca altfel am intarzia reimproprietarirea. Noi speram ca pana la 1 ianuarie 2007 sa finalizam retrocedarea tuturor proprietatilor.
- Exista suficiente terenuri disponibile pentru a fi retrocedate?
- Nu cred ca vor fi probleme, pentru ca statul roman are in proprietate patru milioane hectare de paduri. In privinta terenurilor agricole, Agentia Domeniilor Statului are la dispozitie 550.000 hectare, la care se adauga terenurile disponibile la nivelul fiecarei localitati.
- Cand vor incepe sa lucreze comisiile de validare?
- De la data de 2 decembrie pot demara actiunea de validare a cererilor. De fapt, unele comisii au inceput deja sa analizeze cererile si pana acum s-au pronuntat cu privire la o suprafata de 30.000 hectare. Daca dosarele sunt complete si nu apar probleme, comisiile isi pot face treaba.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite