Reteta oficiala a gemului, elaborata de Ministerul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii a stabilit, printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial, ca reteta de fabricare a gemurilor poate sa cuprinda urmatoarele ingrediente: miere (ca inlocuitor total sau partial

Ministrul Agriculturii a stabilit, printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial, ca reteta de fabricare a gemurilor poate sa cuprinda urmatoarele ingrediente: miere (ca inlocuitor total sau partial al zaharului), suc de fructe, uleiuri si grasimi comestibile - ca agenti antispumare - pecitina lichida, coaja de citrice, frunze de Pelargonium odoratissimum, bauturi spirtoase, vin, nuci, plante aromatice, condimente, vanilie si vanilina. Materia prima a gemurilor poate fi fructul - sanatos si suficient de copt, inclusiv rosiile morcovii, castravetii sau cartofii dulci - piureul de fructe sau zaharurilor. In plus, ministerul ii obliga pe producatori sa utilizeze cel putin 350 de grame de pulpa de fruct la un kilogram de gem. Exceptie de la aceasta norma poate face gemul obtinut din fructul pasiunii, unde se pot utiliza doar 60 de grame de pulpa de fruct. La gemurile "extra", continutul de fruct trebuie sa fie de minimum 450 de grame la un kilogram de produs. Pe viitor, pe borcanul de gem va trebui inscris si continutul de zahar, precum si cel de dioxid de sulf (E 220 ), daca acesta este mai mare de 10mg/kg.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite