Reţetă condiţionată de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din localitatea hunedoreană Uricani afirmă că medicul ei de familie a refuzat să-i elibereze o reţetă compensată dacă nu votează cu un anume candidat la primăria din

O femeie din localitatea hunedoreană Uricani afirmă că medicul ei de familie a refuzat să-i elibereze o reţetă compensată dacă nu votează cu un anume candidat la primăria din localitate. Medicul acuzat susţine că totul nu este altceva decât o încercare de denigrare a sa.

Tatiana Sanfira, femeia care susţine că medicul a condiţionat eliberarea unei reţete medicale compensate pentru fiul ei bolnav, a înaintat o plângere primarului localităţii Uricani prin care solicită o anchetă. "Am fost în data de 8 mai la doctorul meu de familie şi a zis că nu îmi dă medicamente gratuite pentru băiatul meu paralizat dacă nu votez candidatul dintr-un partid. Vă rog să luaţi măsuri nu pentru mine, ci pentru copilul meu, care nu merită aşa ceva", afirmă femeia.

În replică, medicul acuzat, Călin Romeo, susţine că totul nu este decât o încercare orchestrată de cineva pentru a fi denigrat. "Femeia de care mi-aţi vorbit este genul de om căruia poţi să-i întinzi mâna de o sută de ori, dar, dacă nu ai făcut-o o dată, te face în toate felurile şi se întoarce împotriva ta. Ea profită de infirmitatea copilului ei de foarte multe ori. A primit numeroase ajutoare de urgenţă, dar niciodată nu este mulţumită", a declarat medicul.

Totodată, doctorul de familie mai spune că nu a constrâns politic pe nimeni, niciodată. "De unde să ştiu eu cu cine şi dacă votează pacientul respectiv? Femeia asta a fost pusă de cineva să declare împotriva mea. Eu am ajutat-o de multe ori, relaţia umanitară a fost prima. Dar bine că mi-aţi spus, pentru că şi eu pot lua măsurile care se impun. Un asemenea om nu mai poate fi pacientul meu, asta este clar. Pentru că eu nu permit ca numele meu să fie terfelit din motive pur politice", declară dr. Romeo Călin.

Varianta medicului pare să fie confirmată şi de localnici, care spun că femeia are tendinţa de a se "plânge de boala copilului" pentru a beneficia de ajutoare, ea având de altfel o situaţie materială precară. Plângerea femeii a ajuns pe masa edililor din localitatea Uricani. "Voi face o anchetă pe cont propriu şi, dacă se va dovedi că este adevărat ceea ce a spus femeia, voi face o sesizare la Colegiul Medicilor" a declarat primarul Dănuţ Buhăescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite