Reţetă TV: audienţă mare cu personaje fără valoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitaţi precum Nikita, Marian Dârţă sau Magda Ciumac îi ţin pe telespectatori în faţa micilor ecrane. Simona Sensual spune că încearcă să ne „decretinizeze” , Alina Plugaru s-a făcut cunoscută declarând că vrea să facă sex cu zeci de bărbaţi, iar la „Acces direct” se măsoară sânii.

Televiziunile se bat pe audienţe, dar nu toate sunt de acord să atragă telespectatori prin orice metode. În timp ce unii mizează pe cantitate, nu şi pe calitate, alţii au renunţat să facă audienţe cu orice preţ.

Zilele trecute, la „Acces direct”, emisiune de la Antena 1, vocea din „off” anunţa „meniul zilei”: „Războiul sânilor, în direct. Cine are bustul mai mare dintre Monica Anghel şi Ana Maria Prodan?”.

De ce sunt românii curioşi să tragă cu ochiul pe gaura cheii în vieţile altora şi cât de normală este o astfel de atitudine, explică doctorul în sociologie Marian Petcu. „Oamenii sunt interesaţi de vieţile celorlalţi pentru că simt atracţia fructului interzis.

Ceea ce nu le este permis îi atrage, îi stârneşte. Atitudinea este normală la un public educat precar, în care instituţii precum familia, şcoala şi biserica nu îşi fac datoria”, a declarat doctorul în sociologie.

Marian Petcu spune că această curiozitate a telespectatorilor este o manifestare a faptului divers. „Faptul divers înseamnă un eveniment, un gest, o persoană, o acţiune imprevizibilă care atrage atenţia”.

 Acesta mai afirmă că tot timpul cei mai puţin educaţi au dominat audienţa. „În toate epocile şi în toate ţările cei «defavorizaţi cultural» au fost mult mai numeroşi decât consumatorii critici de oferte ale mass-media”, a mai arătat doctorul în sociologie.

„Vedete-n figuri”, lider de audienţă

Prima TV difuzează show-ul „Vedete-n figuri”. Primele VIP-uri care au participat la emisiune au fost Mirela Zeţa, Mihai Bendeac, Tavi Colen, Cosmina Păsărin, Betty Stroe şi Marian Dârţă. Dintre aceştia, doar despre primii patru se poate spune că fac ceva palpabil.

Betty Stroe şi Marian Dârţă sunt specializaţi pe apariţiile TV. Dacă iese şi puţin scandal, cu atât mai bine. Cert este că cei doi fac parte din categoria de invitaţi care atrag publicul.

Conform GfK România, actualul măsurător al audienţelor TV, prima ediţie a show-ului „Vedete-n figuri” a înregistrat o audienţă medie de 5,1 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 16,1% în mediul urban, fiind liderul emisiunilor de divertisment de la acea oră.

Simona Sensual ne „decretinizează”

Grilele televiziunilor comerciale sunt pline de astfel de programe. Antena 1 are emisiunile „Acces direct” şi „Un show păcătos”, la Antena 2 există „Agentul VIP” şi „Răi, da’ buni”.

Cam în acelaşi format se plasează şi Pro TV, care difuzează „Happy Hour”, iar Kanal D o are pe Adriana Bahmuţeanu, care prezintă programul „La şuetă cu Bahmu”. În aceeaşi notă, în ediţia din 3 februarie a emisiunii „Happy Hour”, Simona Sensual i-a arătat lui Cătălin Măruţă că a găsit valoarea poporului român: zero!

Mai precis, aceasta a declarat că, din punctul ei de vedere, poporul român este cretin: „Poporul român este cretin şi încerc să îl decretinizez”, a afirmat aceasta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite