Reţea de escroci în primăria lui Vanghelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi funcţionari de la Direcţia Taxe şi Impozite Sector 5 livrau informaţii despre bătrânii care locuiau singuri Şaisprezece membri ai unei reţele infracţionale din Bucureşti au fost

Doi funcţionari de la Direcţia Taxe şi Impozite Sector 5 livrau informaţii despre bătrânii care locuiau singuri

Şaisprezece membri ai unei reţele infracţionale din Bucureşti au fost prinşi, miercuri seara, de către poliţişti, după ce au reuşit să înşele mai mulţi bătrâni, luându-le casele.

Potrivit Poliţiei Capitalei, reţeaua se numeşte "Mandatarii", este compusă din 20 de persoane fiind specializată în furturi din locuinţe şi înşelăciuni imobiliare. Membrii grupului aveau doi complici în interiorul Primăriei Sectorului 5, Adi Bociu şi Dan Bodârlău.

Cum funcţiona reţeaua

Cei doi funcţionari furnizau "Mandatarilor" informaţii despre bătrâni singuri şi suferinzi. Ei mai livrau date despre terenuri din Capitală care nu aveau proprietar. Ceilalţi membri ai reţelei se duceau la victime sub pretextul că doresc să le ajute. Le cereau sau le furau pur şi simplu actele de la case, apoi făceau procuri şi le vindeau, de obicei, unor persoane din afara Bucureştiului.

Când trebuia să se întocmească cadastrul locuinţei pentru a fi vândută, aceştia îi luau pe bătrâni la ei, sub pretextul că îi îngrijesc mai bine. Le dădeau să bea şi îi închideau în casă, astfel că aceştia nu mai puteau să plece, până ce infractorii nu îşi făceau treaba. Noii proprietari aşteptau ca bătrânii să moară, apoi intrau în posesie.

Escrocii aveau agenţie imobiliară

Şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 5, inspectorul Marian Iorga, a declarat pentru "Adevărul" că "membrii reţelei erau foarte bine organizaţi şi plănuiau în amănunt fiecare mişcare. Cei doi funcţionari publici scoteau din baza de date a instituţiei informaţii pe care le ofereau celorlalţi 10 membri ai reţelei din care făceau parte".

Anunţurile de vânzare erau date prin intermediul unei agenţii imobiliare a unuia dintre membri, situată pe strada Mărgeanului din sectorul 5.

Vanghelie s-a enervat rău de tot

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, dezminte informaţiile potrivit cărora ar fi implicat în afacere.
El a anunţat chiar că îi va da afară pe cei doi funcţionari. "Îi invit pe cei care spun că de la primărie se dau ajutoare în schimbul contractelor de casă să se ducă dracului", a declarat Vanghelie. Cei doi funcţionari erau angajaţi la Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Sectorului 5.

Adi Bociu lucra la filiala direcţiei de la Piaţa Naţiunilor Unite din 2000 şi era operatoare la ghişeu. Bodârlău era angajat din 2005 şi lucra la serviciul de arhivă al direcţiei. Vanghelie se arată surprins de reacţia angajatului, pentru că acesta, pe lângă studiile superioare, avea şi un master.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite