Restructurarea AIG nu are impact în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de restructurare a grupului american AIG nu îi va afecta pe cei peste un milion de clienţi ai AIG Life România şi AIG Fond de Pensii, ne-a declarat Theodor Alexandrescu, directorul general al asigurătorului local.

“Nu există niciun impact asupra clienţilor din România. Atât clienţii existenţi, cât şi cei viitori, vor beneficia de aceleaşi condiţii şi garanţii de până acum”, a spus Alexandrescu.

În plus, acesta a adăugat că AIG Life România este o companie independentă financiar, care nu are nevoie de capital extern şi nici nu exportă capital către acţionar.

Asiguratorul american AIG îşi va schimba numele, se va împărţi în mai multe divizii şi va avea dimensiuni mult mai mici, potrivit directorului executiv al grupului, Edward Liddy, citat de AFP.

„Compania va fi mai mică până la finalul lui 2009, urmând să se micşoreze în continuare în 2010“, a declarat Liddy, care încearcă, în acest fel, să evite o prăbuşire a grupului AIG.

Acţionarul devine companie independentă

Mai mult, Theodor Alexandrescu a menţionat că acţionarul majoritar al AIG Life România, American Life Insurance Company (ALICO), va deveni companie independentă în urma programului de restructurare a grupului american.

ALICO este deţinută, în prezent, de statul american şi de AIG şi este una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din lume, cu un profit de 1,3 miliarde de dolari în 2008.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite