Restricţii amânate în Piaţa Eroii Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Bucureşti se joacă cu nervii şoferilor. "Uite restricţia, nu e restricţia!", aşa sună mesajele edilului Capitalei, Adriean Videanu, către bucureştenii care circulă cu

Primăria Municipiului Bucureşti se joacă cu nervii şoferilor. "Uite restricţia, nu e restricţia!", aşa sună mesajele edilului Capitalei, Adriean Videanu, către bucureştenii care circulă cu autoturismele prin sectorul 4, în zona Pieţei Eroii Revoluţiei.
În urmă cu două săptămâni, municipalitatea anunţa că, "începând cu data de 16 noiembrie, ca urmare a începerii lucrărilor la proiectul privind
Modernizarea Piaţa Eroii Revoluţiei şi Pasaj pietonal subteran
, traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat, doar circulaţia mijloacelor de transport în comun desfăşurându-se normal". Cu toate acestea, în zonă n-a apărut niciun semn de circulaţie care să arate interzicerea sau devierea, iar traficul s-a desfăşurat fără nicio problemă.
Se încearcă învăţarea din greşeli
"Am dat acel ordin la începutul lucrărilor, dar până acum nu s-au pus în aplicare, pentru că încă se organizează şantierul", explică primarul general Adriean Videanu. El adaugă că este posibil ca restricţiile de circulaţie să existe numai în momentul lucrărilor la suprafaţă, care vor avea loc după cele din subteran. În plus, Videanu menţionează că "încercăm să învăţăm din greşelile din trecut", dând exemplu Calea Giuleşti, unde traficul a fost dat peste cap o perioadă lungă de timp din cauza şantierului la liniile de tramvai.
Trafic bun în "zona interzisă"
În cazul lucrărilor care vizează reconfigurarea şi modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei, precum şi amplasarea unei staţii de tramvai şi a peroanelor aferente în zona centrală a pieţei, constructorul va decide când va închide sau nu circulaţia. În funcţie de nevoi, acesta va anunţa în prealabil aceste modificări în trafic, care sunt posibile abia în vara anului viitor. Până atunci, şoferii se pot încumeta să meargă fără probleme cu autovehiculele pe străzile care traversează Piaţa Eroii Revoluţiei. "Pe acolo unde ne-au avertizat să nu circulăm, că fac nu ştiu ce pasaj, chiar se merge foarte bine şi nu este urmă de muncitor, lucrări sau semne de interzis", spune Cristian, un şofer de pe şoseaua Giurgiului.
Punct intermodal important de transport
În următoarele 18 luni, prin implementarea proiectului aprobat de consilierii generali ai Primăriei Municipiului Bucureşti, se va realiza în zona Piaţa Eroii Revoluţiei un punct intermodal important de transport. Călătorii care vor utiliza mijloacele de transport în comun vor avea acces la staţia de metrou "Piaţa Eroii Revoluţiei" şi la peroanele staţiei de tramvai printr-un tunel pietonal subteran, care va subtraversa Piaţa Eroii Revoluţiei între cele două trotuare laterale. În plus, accesul va fi facilitat prin scări rulante şi ascensoare. Valoarea contractului este de aproximativ 12 milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite