Responsabilii MEdC şi inspectorii şcolari aşteaptă verificările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Preoteasa, director Direcţia Învăţământ Preuniversitar din Ministerul Educaţiei, ne-a declarat că, "atât timp cât legea permite, FEN are dreptul să ceară verificări de dosare

Liliana Preoteasa, director Direcţia Învăţământ Preuniversitar din Ministerul Educaţiei, ne-a declarat că, "atât timp cât legea permite, FEN are dreptul să ceară verificări de dosare CNSAS-ului. Nu am nimic împotrivă. Eu ştiu că nu am colaborat cu Securitatea".
"Prin contaminare de la celelalte acţiuni de verificare, s-a trecut, iată, şi la verificarea profesorilor - spune Camelia Gavrilă, inspector şcolar general ISJ Iaşi. Sunt foarte încântată, întrucât este de dorit ca managementul educaţional să fie făcut de oameni curaţi. Îmi e teamă ca această măsură să nu se proiecteze în derizoriu şi să-şi piardă substanţa pentru că a devenit prea generalizată. Este de dorit să se ducă până la capăt". Inspectorul şcolar general de Braşov, Carmen Tănăsescu, spune că, "în momentul în care am ocupat funcţii de conducere, cu toţii am dat declaraţii în cunoştinţă de cauză cum că nu am colaborat cu fosta Securitate. Normal ar fi ca aceste verificări să se facă înainte de a ocupa o anumită funcţie. Verificarea declaraţiei pe care am dat-o este un lucru bun".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite