Reşiţa: De astăzi se vând miei în pieţele reşiţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S.C. Pieţe S.R.L a obţinut, în această dimineaţă, autorizaţia de funcţionare pentru cele două pieţe din Reşiţa.

Municipiul Reşiţa este singurul oraş din Caraş-Severin care a obţinut autorizaţia de funcţionare de la Direcţia Sanitar Veterinară Caraş-Severin pentru ambele pieţe.

De astăzi, se vând miei atât în piaţa Reşiţa Sud cât şi în piaţa Reşiţa Nord. Fiecare dintre ele are propria hală unde sunt ţinuţi mieii vii şi propriul asomator. De sacrificarea mieilor se ocupă doar persoane specializate. Au fost angajaţi patru responsabili care vor sacrifica animalele în perioada sărbătorilor pascale. Chiar dacă autorizaţia a fost eliberată la primele ore ale acestei dimineţi, crescătorii au fost luaţi pe nepregătite.

În jurul orei 09.00 nu se găseau miei în pieţele reşiţene. Vasilică Jurjoniţă locuieşte în Câlnic şi are de vănzare anul acesta în jur de 100 de miei. L-am găsit pe câmp în împrejurimile Reşiţei cu animalele la păscut. „Am să mă duc cu miei în piaţă dar nu ştiu dacă azi. Nu ştiu cu cât voi vinde kilogramul aştept să văd cum dau şi ceilalţi“, spunea în această dimineaţă câlniceanul.

Anul acesta carnea de miel va avea ca preţ de pornire 20 de lei kilogramul, faţă de 15 lei cât era anul trecut. Totuşi, crescătorii spun că până de sărbători preţul va scădea până la 16 lei kilogramul. Reşiţenii care doresc să-şi cumpere carne de miel o pot face începând de astăzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite