Reşiţa: 250.000 de euro vor stabili cum trebuie să arate Gara de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii sunt nemulţumiţi de condiţiile pe care le oferă staţia CFR în prezent şi spun că acum câţiva ani pe peroane erau şi flori.

Doar trei călători erau ieri în Gara Reşiţa Sud din municipiu. Clădirea este în paragină de ani de zile, iar oamenii spun că, faţă de alte oraşe, Gara de Sud din Reşiţa arată dezastruos. „Sunt din Oţelu Roşu, dar nicio gară din cele două din oraşul nostru nu arată ca aceasta. Vin în Reşiţa din motive medicale şi trec prin această gară destul de des. Acum avem noroc că este frumos afară, pentru că iarna nu ai unde să stai înăuntru“, a spus Georgeta Martinovici, o femeie din Oţelu Roşu. Gara de Sud este zilnic traversată de călători din toate părţile. Mulţi dintre ei spun că înainte arăta mult mai bine decât acum.

„Era mai aranjată, mai curată. Clădirea nu arăta aşa. Zidurile sunt sparte, gara este în general foarte neprimitoare. Nu a fost niciodată modernă, dar măcar arăta mai bine“, a spus Ion Bădoi, un localnic din localitatea Cornereva.

Studii scumpe

Gara Reşiţa Sud este departe de a fi una europeană, iar despre modernizarea ei se discută încă de anul trecut. Lucrările care se vor face aici sunt incluse în proiectul demarat de Ministerul Transporturilor prin intermediul Companiei Naţionale de Căi Ferate. Patru milioane de euro este finanţarea obţinută de CFR doar pentru asistenţa tehnică a proiectului pentru cele 16 gări ce vor fi modernizate.

„Studiul ne va arăta ce lucrări se impun la staţiile de cale ferată, printre care şi Reşiţa Sud, fiind un proiect de asistenţă tehnică”, a spus Oana Brânzan, purtătorul cuvânt al instituţiei Companiei de CFR. „Va fi modernizată clădirea, va fi concepută altă modalitate de acces la liniile de cale ferată, vor fi amenajate parcări şi spaţii verzi”, a precizat Petronela Glinţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite