Reşiţa: 1 Mai muncitoresc, servit cu mici şi bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Tricolorului şi ştrandurile private vor organiza petreceri în aer liber pentru cei care doresc să sărbătorească în stil nou ziua de 1 Mai.

Moment exploatat din plin de propaganda comunistă, ziua de 1 Mai a devenit o zi de relaxare, sărbătorită în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte. Reşiţenii se pregătesc să se alăture şi ei spiritului acestei sărbători, însă anul acesta posibilităţile sunt restrânse. La Reşiţa Ziua Internaţională a Muncii se va sărbători în două locaţii.

Parcul Tricolorului îi aşteaptă pe cetăţeni cu o petrecere câmpenească asezonată cu mici şi bere, iar unul din ştrandurile private din oraş organizează diverse activităţi de agrement.

„Îi aşteptăm pe reşiţeni încă de la primele ore ale dimineţii. Deschidem la ora 08.00, grătarele nu vor lipsi din meniul acestei zile. În plus, reşiţenii se pot bucura de o partidă de pescuit. Avem peşte de apă dulce în bazinul special amenajat pentru pescuit. Tot aici iubitorii fotbalului se pot delecta cu un meci pe terenul sintetic, iar cei care sunt tentaţi de sportul alb pot juca pe cele două terenuri de tenis,” a spus Dorel Ienovan, administratorul unui ştrand privat.

 „Eram mică pe vremea când 1 Mai se sărbătorea cu mult fast. Participam la defilările şi discursurile organizate înainte de 1989. Clasa muncitoare era foarte apreciată. În cinstea clasei muncitoare, în fabrici şi uzine, se organizau întreceri socialiste şi se acordau medalii. Acum ceremoniile s-au transformat în concerte şi tinerii se orientează spre alt fel de distracţii”, a explicat reşiţeanca Mihaela Maiogan.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite