Reşiţa: A început goana după miel şi ouă de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărătorii spun că faţă de anul trecut mâncarea are preţ dublu. Reşiţenii au început să-şi cumpere cele mai importante ingrediente pentru masa de Paşte.

Carnea de miel, ouăle şi lactatele au fost cele mai cumpărate produse în acest sfârşit de săptămână. Reşiţenii au dorit să-şi facă aprovizionarea cu o săptămână înaintea Paştelui pentru a avea timp să pregătească masa festivă.

Ouă şi lapte „de casă”
În topul celor mai cumpărate produse pascale stă mielul. „Mi-am luat un miel de 12 kilograme ieri. Am dat aproape 250 de lei pe el. Mi-am cumpărat şi cinci kilograme de caş, lapte si smântână pentru prăjituri“, a spus Viorica Matiaş din Reşiţa. Femeia spune că toate cumpărăturile mari şi le-a făcut din piaţă pentru că „mielul e mai sănătos de la ţărani, iar lactatele şi ouăle de casă sunt mult mai bune pentru prăjituri“.

Iau ouă cu cofragul
Ţăranii nu se vaită nici ei de lipsa clienţilor. „În trei zile am vândut 50 de miei. Anul trecut dacă vindeam jumătate. Oamenii cumpără neaşteptat de mult“, a spus Dumitru Ţimbrea, un crescător din Soceni. Ouăle se cumpără în cantităţi „industriale”. Reşiţenii sunt văzuţi cum cară cofrage de ouă zilnic. Preţurile sunt totuşi destul de ridicate. Un ou costă 50 de bani, carnea de miel variază între 16 şi 20 de lei, iar brânza are preţ de pornire 18 lei pe kilogram. Comercianţii din piaţă, care vând legume sau fructe, se vaită că la tarabele lor nu se opreşte mai nimeni şi că vânzările au scăzut în ultima perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite