Reşiţa: Yoghinii pregătesc spiralele de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de 6.000 de adepţi ai Mişcării de Integrare în Absolut sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei luni în staţiunea de pe Cerna.

„Noi ne aşteptăm să fie aici în perioada 30 aprilie şi până pe 10 mai. Staţiunea nu are decât 4.000 de locuri de cazare, însă ei stau în general la particulari sau la pensiuni” a spus Ionuţ Lalescu, viceprimarul din Băile Herculane. Gazdele private sunt cele mai încântate de „sejurul” yoghinilor pentru că în felul acesta reuşesc să închirieze camerele pe o perioadă mai lungă. O astfel de cameră costă între 50 şi 70 de lei pe noapte, dar tarifele sunt negociabile.

Nici pensiunile nu o duc prea rău pentru că majoritatea membrilor MISA evită marile hoteluri.
Noi avem oferte speciale pentru ei. Preţul unei camere este de 80 de lei. Pentru că nu mănâncă orice, au şi bucătăria la dispoziţie” , a spus Ionela Pălean, proprietara unei pensiunii Casa Hercules.

Şi ţăranii din zonă profită de venirea adepţilor Integrării în Absolut care sunt vegetarieni. Cei mai fericiţi sunt apicultorii care vând sute de borcane de miere în acea perioadă şi gospodinele care vând miez de nucă.

Femeile din Herculane şi satele din jur gătesc salate de crudităţi, salate orientale sau cu ciuperci, ouă umplute şi iaurt pe care apoi le aduc pe platoul Coronini, loc în care yoghinii se adună pentru spirale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite