Reşiţa: Weekend aglomerat cu mici, grătare şi bere în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de reşiţeni aleg să-şi petreacă sfârşitul de săptămână pe malul lacurilor din munţii Banatului. Şura, Văliugul, Gărâna sau Trei Ape sunt doar câteva locaţii în care reşiţenii îşi petrec zilele libere.

Reşiţenii au lăsat acasă agitaţia şi probleme adunate peste săptămână şi s-au pregătit, încă de la orele dimineţii, de plecare. Din bagajul de weekend al reşiţenilor nu lipsesc micii şi grătarele. Cele mai căutate locaţii pentru grătar sunt cele de la Şură, Văliug sau Crivaia. „Ne adunăm câţiva prieteni şi mergem la Şură. Am luat şi cortul cu noi şi, dacă vremea ne permite,  rămânem până duminică. Nimic nu se compară cu o zi petrecută în natură şi, în plus, gustul fripturii la grătar nu este la fel cu cel făcut în bucătărie”, a spus Liliana Ţîntă, o reşiţeancă.

Grill-ul în aer liber este preferat
Pentru cei mai comozi, terasele şi restaurantele din Văliug îşi aşteaptă clienţii. La Casa Baraj poţi savura o mâncare pe gustul tău, admirând peisajul lacului care străluceşte la lumina soarelui. Din meniul restaurantelor nu lipsesc preparatele la grătar precum micii, aripioarele, pieptul de pui sau ceafa de porc la grătar. Cei care nu pot să se desprindă de o pizza, la câţiva kilometri de Văliug, la Gărâna, pot profita de o savuroasă pizza pe vatră, într-un decor rustic.
„Le oferim clienţilor un meniu diversificat, dar cei mai mulţi în această periodă preferă un grill în aer liber,” a spus Monica Paşcalău, administrator al pensiunii Gotschna Gărâna. Nici lacul de la Trei Ape nu a fost uitat. Reşiţenii au plecat în drumeţii sau cu cortul şi în această zonă muntoasă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite