Reşiţa: UCMR s-a calificat în Challenge Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragerea la sorţi pentru penultimul act este programată astăzi.

UCM Reşiţa a câştigat la Zrenjanin meciul retur cu sârbii de la RK Proleter Naftagas, 30-22, şi s-a calificat în semifinalele Challenge Cup. „Suntem o echipă serioasă şi vrem să ajungem în finală”, a declarat Aihan Omer, Reşiţa fiind acum la un pas de ultimul act. Deşi meciul s-a desfăşurat într-o sală foarte veche, depăşită de cerinţele handbalului modern, autorităţile locale pregătesc inaugurarea în iunie a unei săli noi cu dotări ultramoderne.

Ca de obicei, reşiţenii şi-au dat drumul mai greu, debutul partidei fiind controlat de gazde. Câteva ratări, urmate de greşeli în apărare şi RK Proleter Naftagas conducea cu 3-0 în minutul 4. „Turcul” a intervenit imediat cu un time-out şi a restabilit ordinea.

Încet-încet lucrurile au intrat în normal şi experienţa UCM Reşiţa şi-a spus cuvântul, echipa începând să evolueze la adevărata sa valoare, cu toate că primul gol reşiţean a venit abia în minutul 6, graţie unei lovituri de pedeapsă transformată de Ilie Vaidasigan: 3-1.

Alb-albaştrii au echilibrat rapid partida şi în minutul 10 scorul era 4-4. Din nou cel care a făcut diferenţa pe teren şi pe tabela de scor a fost portarul Nenad Damjanovic, care a avut 18 intervenţii, dintre care 13 în prima jumătate a partidei, iar paradele sale au făcut ca ecartul să crească în favoarea oaspeţilor: 7-4 în minutul 17. Din acel moment, nu s-a mai pus nicio clipă problema învingătoarei, ci doar a diferenţei finale de scor. Excelent în defensivă a fost pivotul Martin Prachar, un adevărat zid în faţa liniei de 9 metri a sârbilor.

Dacă în meciul-tur au excelat interii, la Zrenjanin extremele au fost cele care au condus ostilităţile pe teren, amintind de sezonul trecut când UCM Reşiţa a fost neiertătoare pe extreme. Pârvan şi Ciubotariu au evoluat cu foarte multă dezinvoltură, s-au apărat exact şi au reuşit intercepţii importante. „Rohozneanu şi-a condus foarte inteligent coechipierii în teren şi a reuşit, în special în prima repriză, finalizări surpriză din poziţie de pivot”, a spus Cătălin Negreanu, directorul de marketing al UCM Sport.

O echipă tânără dar lipsită de experienţă, Proleter a încercat, şi în unele momente chiar a reuşit, să se ridice la valoarea adversarului, luptând cu deosebit fair-play pentru fiecare minge, însă valoarea şi experienţa echipei de pe Bârzava şi-a spus cuvântul. Cel mai bun marcator bănăţean a fost Pârvan, cu şapte goluri.

Mulţumiri suporterilor

Directorul de imagine al UCM Sport, Cătălin Negreanu, îi laudă pe suporterii bănăţeni prezenţi la meci. „Şi de această dată galeria a fost la înălţime. Cei 50 de reşiţeni care au făcut deplasarea la Zrenjanin şi-au încurajat în mod extraordinar favoriţii, au făcut spectacol şi au dominat pe tot parcursul meciului fundalul sonor al sălii”, a spus Cătălin Negreanu.

Suntem o echipă serioasă şi vrem să ajungem din nou în finală
Aihan Omer, antrenor UCMR

Suporterii au fost la înălţime, au dominat fundalul sonor
Cătălin Negreanu, director imagine UCM Sport

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite