Reşiţa: UCM, spre semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbaliştii reşiţeni au luat o opţiune serioasă pentru calificarea în penultimul act al Cupei Challenge

În faţa a 1.500 de spectatori, s-a jucat prima manşă din sferturile de finală ale Challenge Cup. UCM Reşiţa a întâlnit tânăra echipă Proleter Naftagas Zrenjanin.
Cu Irimescu, Cuciula şi Kraus indisponibil, Aihan Omer a abordat partida cu „lotul standard” şi a reuşit să transforme sferturile de finală într-un simplu antrenament, Reşiţa conducând toată partida şi reuşind să facă scor cu sârbii de la Proleter 37-25 (21-13).

Spectacol sportiv
Lipsa de experienţă a tinerei echipe sârbe şi apărarea excepţională a Reşiţei au făcut ca partida să fie de un spectacol deosebit. Atât Damjanovic cât şi Cristi Ionescu, reîntors în poarta alb-albaştrilor după o lungă perioadă de absenţă, datorată unei accidentări, au închis efectiv poarta Reşiţei, fiecare reuşind mai bine de 20 de parade.
Dacă omul meciului a fost Ilie Vaidasigan, care a reuşit 9 goluri, excelent a jucat Bojan Butulija, care a recuperat în faza defensivă nu mai puţin de 5 mingi, transformate apoi pe contraatac. Accidentat la două degete de la mâna dreaptă, Pârâianu a fost necruţător, reuşind 8 goluri, iar Pasic a adus echilibrul în jocul UCMR-ului, demonstrând încă o dată că este maestrul loviturilor de pedeapsă.
„Am tratat foarte serios acest meci, ştiam că echipa din Zrejnianin e foarte tânără, cu jucători mai puţin experimentaţi, dar ambiţioşi, însă am jucat serios. Am vrut să facem diferenţa din meciul tur”, a declarat „Turcul” la cald, după încheierea partidei.
Nici suporterii nu au fost uitaţi de conducerea tehnică, Sala Polivalentă din Reşiţa fiind plină până la refuz la ora meciului, ceea ce a ajutat foarte mult echipa să se detaşeze serios din primele minute de joc. „Avem un public extraordinar, o sală care în meciurile de acasă este al optulea jucător, multe echipe cu jucători experimentaţi au cedat presiunii acestui public”, au fost vorbele de mulţumire pentru public din partea antrenorului Aihan Omer.

Returul, o formalitate
Returul se va disputa duminică, 5 aprilie, la Zrenjanin. „Vom juca foarte atent şi la victorie, pentru că vrem să ajungem în finală. Aşa că luăm şi partida retur foarte serios”, a declarat Aihan Omer, antrenorul gazdelor, la finalul partidei. Aceiaşi promisiune a făcut-o şi Neboişa Nocici, antrenorul oaspeţilor, care a asigurat gazdele din week-end că în meciul de acasă vor juca mult mai bine decât au făcut-o în partida tur.

Inferioritate recunoscută
Antrenorul celor de la Proleter Zrenjanin, Neboişa Jocici, a admis că echipa sa nu avea nicio şansă. „Felicit echipa din Reşiţa, au fost clar mai buni. Ştiu că sunt aici jucători care evoluează şi la naţionala României, dar şi la naţionala Serbiei. Noi avem handbalişti care au evoluat pentru prima oară la aşa un nivel şi în faţa atâtor spectatori”, a declarat tehnicianul sârb.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite