Reşiţa: Topul căminelor studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferenţa dintre primele şi ultimele clasate este de 20 de ani. Cele mai rele condiţii sunt în clădirea veche a căminului de Medicină de lângă prefectură.

În topul căminelor studenţeşti din Timişoara conduc cele ale Universităţii de Vest. Ele sunt cu camere de două, respectiv trei locuri şi sunt ultimele construite în oraş, pe strada Cameliei şi Renaşterii. Studenţii care încă se înghesuie câte cinci într-o cameră spun că zgrăveala proaspătă sau geamurile termopan nu îi încălzesşte prea mult. „Condiţiile sunt bune în toate, dar în căminele C17, C15 şi C3 sunt condiţii mai grele pentru că sunt camere de câte cinci studenţi”, a spus prorectorul responsabil de cămine, Petru Ştefea.

Cămin studenţesc retrocedat

La Universitatea de Medicină camerele au fost renovate în toate căminele, cu excepţia clădirii vechi care din 2011 intră în posesia Bisericii Romano-Catolice, fostul proprietar. Studenţii de aici nu se plâng atât de condiţiile din cameră, cât de starea grupurilor sanitare. „Cele mai rele condiţii sunt la baie. Duşurile sunt sparte. E mult mai rău decât în complex”, a spus Diana Palfi, studentă în anul doi. „Sunt condiţii bune. Am stat şi în altă parte şi condiţiile erau mai rele”, a spus Nicoleta Marian, o studentă cazată în clădirea renovată a căminului. Conducerea universităţii motivează condiţiile din grupurile sanitare prin lipsa de spirit civic a tinerilor. „Noi am renovat, dar e foarte greu să menţii ceva dacă studenţii nu păstrează”, a spus directorul administrativ al Universităţii de Mediciă şi Farmacie, Filip Fiat.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite