Reşiţa: Tinerii se dovedesc pasionaţi de folclor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul  „Din străbuni românul cântă” va avea loc pe scena Casei de Cultură din Reşiţa, în această seară.

Folclorul, datinile şi obiceiurile populare româneşi sunt încă apreciate de tineri.  Casa de Cultură a Studenţilor, în parteneriat cu Primăria Reşiţa, organizează spectacolul  „Din străbuni românul cântă”. Spectacolul promovează tinerele talente şi păstrează vie tradiţia folclorului bănăţean.

„Am plecat de la premisa că nu avem nevoie de ocazii şi zile speciale pentru a ne promova tinerii şi zestrea cântecului popular din Banat. Ne dorim revitalizarea mediului cultural artistic în rândul tinerilor şi sper că această manifestarea să fie un prilej de bucurie pentru reşiţeni”, a spus Alina Celia Cumpan, director la Casa de Cultură.

În cadrul spectacolului vor susţine recitaluri interpreţi de marcă ai Banatului, alături de tineri interpreţi ce duc mai departe ştafeta cântecului popular. Iubitorii de folclor îi vor putea admira pe Ramona Viţa, Nicu Novac, Zorica Savu sau Răfăilă Vincu. Spectacolul va fi întregit şi de dans oferit de ansamblurile „Flori de mai” al CCS Reşiţa, precum şi de ansamblul copiilor „La poale de Semenic”, al Căminului Cultural Verendin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite