Reşiţa: Ţepe surpriză prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de timişoreni au fost păcăliţi de la începutul anului, după ce hoţii le-au trimis sms-uri prin care le-au spus că au câştigat mii de euro, maşini şi premii în străinătate.

„În schimb le solicitau tastarea unor coduri sau virarea unor sume de bani în diferite conturi deschise la diverse unităţi bancare. Rugăm timişorenii să verifice la companiile de telefonie mobilă dacă sunt reale concursurile”, a spus inspectorul Sergiu Rus, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Cazurile sunt nerezolvate
Alţi 50 de timişoreni au fost păcăliţi anul trecut, însă poliţiştii nu au reuşit să dea de urma ţeparilor. Ei susţin că sunt de la Orange, Vodafone sau Cosmote şi le cer „câştigătorilor” date personale sau despre tipul de abonament telefonic. Ţeparii susţin apoi că  oamenii trebuie să trimită un sms care să conţină un cod format din mai multe cifre pe care îl dictează hoţul, pentru a intra în posesia premiului. „Aceste cifre reprezintă un cod de reîncărcare a unei cartele telefonice prepaid, apelantul constatând că a fost păgubit cu sume cuprinse între 80 şi 160 de euro”, a spus subcomisarul Cristian Lipoczi, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Timişoara. Alte persoane înşelate susţin că au virat bani în mai multe conturi bancare, la solicitarea infractorilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite