Reşiţa: Sporturile extreme aduc vara la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1 Mai a început sezonul de căţărări pe munte, coborâri cu tiroliana, mitinguri aviatice şi curse cu ATV-uri.

Munţii Retezat, dealurile Lipovei şi lacurile din Vest îi aşteaptă pe bănăţenii care vor zile pline de aventură. River-raftingul sau windsurfingul captează mulţi adepţi din marile oraşe bănăţene, în timp ce iubitorii sporturilor extreme se specializează în parapantă şi deltaplan. ATV-urile sunt şi ele pregătite pentru cei care doresc să admire munţii în mare viteză.

Ultimele zile de schi

Ieri, Ziua Tineretului a fost dedicată sporturilor extreme de munte în Hunedoara. Evenimentul cel mai important a fost organizat în refugiul Genţiana din Munţii Retezat. Acesta se numeşte Cupa „Bolovanul” la schi şi este o competiţie cu tradiţie care închide oficial sezonul sporturilor de iarnă practicate în judeţ. Organizaţiile cercetaşilor din mai multe ţări europene s-au întâlnit la peştera de la Cioclovina. Aici, au fost invitaţi să participe toţi amatorii de sporturi extreme, care s-au încumetat să concureze la căţărările pe munte ori şi-au dorit să încerce senzaţiile coborârilor cu tiroliana. La Cioclovina, seara s-a încheiat cu petreceri şi focuri de tabără. (Daniel Guţă)

Miting aviatic în comuna arădeană Şiria

Arădenii pot admira astăzi aeroplane precum Zlin sau IAR 46, dar şi planoare sau motodelte, la mitingul „Cupa Charlie Bravo”. Paraşutiştii vor atrage şi ei atenţia iubitorilot de zbor, la evenimentul pe care Aeroclubul României şi Federaţia Aeronautică Română îl organizează la Şiria.

„Sunt aşteptaţi participanţi din toată ţara şi sperăm ca vremea să ţină cu noi şi să fie un spectacol arian de neuitat”, a declarat Valentin Bot, primarul comunei Şiria. ; (Paula Bulzan)


Pensiunile sunt pregătite
 Toate locaţiile din staţiunea Văliug sunt gata să întâmpine turişti în sezonul cald. Cei care vin aici pot face plimbări cu ATV-ul, se pot întrece la paint-ball sau se pot plimba cu hidrobicicleta. „Avem totul plin în acest weekend. Oamenii au făcut rezervări din timp”, a spus Mihaela Stoica, administrator de pensiune. Turiştii care ajung la Văliug pot vizita şi păstrăvăria sau pot să practice şi sporturile preferate pe terenurile special amenajate. (Oana Carasâz)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite