Reşiţa: Spirală de primăvară la Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de mai multe zile, Platoul Coronini din Băile Herculane va fi ocupat de adepţii MISA.

Autorităţile locale din staţiunea de pe Cerna se pregătesc pentru a primi peste 5.000 de adepţi ai Mişcării pentru Integrare în Absolut (MISA) care, respectând „tradiţia” din anii precedenţi, se reunesc la Băile Herculane pentru spiralele de primăvară.

„Am curăţat Platoul din Coronini, ne-am pregătit şi aşteptăm un reprezentant al lor pentru a discuta detaliile şi pentru a le face cunoscute tarifele primăriei de folosire a domeniului public”, a declarat Nicuşor Vasilescu, primarul oraşului Băile Herculane.
Aproape toate pensiunile şi hotelurile din staţiune au fost rezervate în această perioadă de către yoghini. O bună parte dintre ei îşi vor petrece zilele următoare la cort, chiar lângă Platoul Coronini. Yoghinii mai mofturoşi aleg, de regulă, pensiunile. Nici hotelurile nu duc lipsă de clienţi, având camerele deja rezervate. „Locuri nu mai avem pentru că au fost rezervate de cei din gruparea MISA pentru 10 zile”, a spus Gherti Ştefănigă, administratorul hotelului Golden Spirit.

Ţăranii au umflat preţurile

Localnicii profită şi ei de venirea yoghinilor şi au ridicat preţurile la produsele alimentare pe care le vând. Preţurile produselor naturale, venite ce-i drept direct de la producătorii din satele vecine, sunt exagerat de mari. În perioada aceasta un borcan de 500 de mililitri de miere poate ajunge la 25 de lei, o caserolă de salată orientală la 5 lei, un litru de lapte îl cumperi tot cu 5 lei, în timp ce fructele şi legumele sunt cel puţin la preţ dublu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite