Reşiţa: Şomerii reşiţeni au avut de ales între 400 de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de şomeri s-au adunat astăzi la Târgul de job-uri cu  jumătate de oră înainte de deschidere.

O mare parte dintre locurile de muncă puse la bătaie au fost pentru persoanele care nu au studii superioare, iar cele pentru care erau necesare diplomele de licenţă vizau doar inginerii. Din cele peste 400 de oferte, aproximativ o sută au fost în domeniul construcţiilor.

„Nu mi se par grozave ofertele. Am absolvit Ştiinţele Juridice. Nu-mi vine să cred că sunt numai posturi de ingineri. Nu ştiu ce voi face“
, a spus Florin Druca. „Avem peste 50 de locuri în construcţii. Am făcut până la ora 10.00 cel puţin12 programări pentru interviuri. Găsim greu oameni care să fie dispuşi să muncească şi să fie profesionişti”, a spus Simona Ţiţirig, inspector al unei firme de construcţii.

Ofertele sunt tot mai puţine

Anul trecut, la Bursa organizată la Reşiţa, când rata şomajului era sub 6 procente, au fost oferite mai mult de 600 de posturi de care au fost interesate peste 450 de persoane. „Astăzi au fost puţin peste 400 de oferte. În Caransebeş, au fost disponibile 90 de locuri de muncă, iar la Băile Herculane nici 25. Cele mai multe sunt pentru persoanele cu studii medii”, a declarat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite