Reşiţa: Rugă cu dansuri populare şi slujbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea are în program spectacole cu muzică veche şi nouă. Tot oraşul Caransebeş este aşteptat, cu mic cu mare, la petrecerea care va dura două zile şi se va încheia cu focuri de artificii.

Organizatorii Zilelor Caransebeşului promit cetăţenilor o petrecere de neuitat. Oraşul va fi, timp de două zile, o scenă a manifestărilor folclorice pentru tradiţionalişti, dar şi a concertelor cu nume titrate pentru tineri. Evenimentul este programat să înceapă astăzi cu o paradă a portului, cântecului şi dansului din Banat.
Convoiul va pleca din faţa primăriei, condus de călăreţi îmbrăcaţi  în costume populare, urmat de fanfare şi ansamblurile folclorice. Alaiul îşi va face drum pe Strada Libertăţii-Strada Mihai Viteazu, apoi pe Strada Ardealuilui, C.D. Loga, iar de aici, spre bulevard, până în Parcul Teiuş. De la ora 18.00, în Parcul Teiuş vor dansa şi cânta ansamblurile „Ghiocelul” şi „Bujorul” din Timişoara, „Doina Banatului” din Caransebeş şi „Haţegana” din Hunedoara.

Startul rugii, de la Catedrală
Spiritul oraşului va fi celebrat, duminică dimineaţa, de un sobor de preoţi care va oficia Sfânta Liturghie Arhierească pe esplanada Catedralei „Învierea Domnului” care îşi serbează hramul. Deschiderea oficială a rugii se va face imediat după slujbă, prin tradiţionala horă condusă de primarul oraşului. Vor urma suite de dansuri populare ale ansamblurilor din Armeniş, Borlova, Bolvaşniţa şi Caransebeş.

Andreea Bălan, invitată specială
Adevărata petrecere începe duminică, de la ora 19.00, în Parcul Teiuş, cu trupa Top Secret în deschidere. Doritorii de distracţie vor putea să danseze pe hiturile formaţiilor Heaven şi Bere Gratis, iar Daggu feat Kleo vor ţine publicul în priză.
Capul de afiş al concertului este, conform organizatorilor, Andreea Bălan. Ca orice sărbătoare urbană care se respectă, manifestarea se va încheia cu un foc de artificii, chiar la miezul nopţii.

Jandarmii în acţiune
Ordinea publică va fi asigurată de 20 de jandarmi. „Efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin vor veghea la buna desfăşurare a manifestării, fiind prezente atât în zona Centrului Civic al municipiului, cât şi în Parcul Teiuş, unde vor avea loc  manifestările cultural artistice”, a declarat căpitanul Lucian Istrăţescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Programul rugii
Sâmbătă 25 aprilie
– Ora 17.00 Parada portului popular
– Ora 18.00-23.00 Spectacol Folcloric în Parcul Teiuş
Duminică 26 aprilie
– Ora 09.0 0 Sfânta Liturghie Arhierească cu participarea membrilor Sfântului Sinod
– Ora 13.00 Hora de deschidere a Rugii şi spectacol de dansuri în Centrul Civic
– Ora 19.00 Recital Top Secret şi Daggu feat. Kleo
– Ora 21.00 Concert Heaven, Bere Gratis şi Andreea Bălan
– Ora 24.00 Foc de artificii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite