Reşiţa: Reşiţenii plătesc apa potabilă care se scurge în Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AquaCaraş are prea puţine fonduri ca să investească în sistemul de distribuţie, grav avariat de mai bine de 20 de ani.

Un reşiţean plăteşte lunar aproximativ 60 de lei pentru factura la apă. Din această sumă, 40 la sută reprezintă pierderile. Facturile sunt umflat de aproape 20 de ani, de când au început să apară probleme în sistemul de distribuţie a apei potabile. Reţelele sunt foarte vechi şi nu au fost schimbate niciodată.

Avarii frecvente

„Nici nu trebuie să-mi spună cineva că sunt pierderi, că se vede cu ochiul liber. Conductele mari din oraş arată ca după război şi nu este zi ca să nu fie spartă vreuna“, a spus Marian Miclea, un taximetrist aflat în această dimineaţă la datorie. Bărbatul a spus că problemele sistemului de alimentare cu apă sunt vizibile, iar avariile pot fi uşor constatate.

 „Zilnic, văd bălţi de apă care se fac în oraş de la conducte sparte. Au fost cazuri când situaţia a scăpat de sub control şi apa a luat-o la vale. Rezultate nu prea văd“, a adăugat taximetristul de 49 de ani. Pierderile de apă nu vor fi stopate decât prin înlocuirea reţelei de distribuţie. Ca acest lucru să fie posibil este nevoie de o investiţie majoră care nu poate fi suportată astăzi de AquaCaraş.

„Se derulează programul ISPA pentru care s-a investit foarte mult. Banii aceştia trebuie recuperaţi, motiv pentru care preţurile vor rămâne aceleaşi. Nu putem să facem investiţii acum pentru că nu avem fonduri“, a spus Elena Ggrozăvescu, directorul economic de la AquaCaraş. Reşiţenii sunt afectaţi de facturile ridicate la care se adaugă şi proasta calitate a serviciilor oferite de singura societate comercială din Reşiţa care asigură alimentarea cu apă.

„Conductele din zona Muncitoresc trebuie schimbate pentru că arată foarte rău. Trebuie avută mare grijă la modul în care angajaţii AquaCaraş intervin, pentru că sunt foarte multe sesizări din partea oamenilor“, a spus Octavian Ţunea, prefectul judeţului Caraş- Severin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite