Reşiţa: Reşiţenii plâng după abonamentele de o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vor să meargă de mai multe ori cu autobuzul, oamenii ajung să plătească aproape cât pentru taxi.

Consilierii reşiţeni au hotărât în 2007 să pună la dispoziţia cetăţenilor abonamente pentru o zi. Hotărârea sărea în ajutorul celor care erau nevoiţi să facă mai multe călătorii pe parcursul unei zile şi a celor care nu foloseau abonamentul săptămânal sau cel lunar în fiecare zi.

Cu doar 3,5 lei, un reşiţean putea face câte călătorii dorea într-o singură zi. Astăzi, biletele lipsesc din casierii, cu toate că hotărârea consilierilor din 2007 nu a fost anulată. Casierii Prescom dau din umeri şi spun că „nu mai vindem de foarte mult timp acest tip de abonamente. Din câte ştiu eu, au fost puse la vânzare pe o perioadă scurtă de timp“, a spus în această dimineaţă Elena M., o casieriţă de bilete. Reşiţenii dependenţi de transportul în comun pot opta doar pentru abonamentele de o săptămână sau cele lunare.

Abonamentul pentru o singură zi nu mai este pe piaţă. Directorul executiv al Societăţii Prescom, Doru Marchiş, spune că „nu au fost solicitări, de aceea am întrerupt tipărirea lor şi am decis că este mai bine să nu le vindem. Nu erau profitabile pentru că oamenii nu le cumpărau“. Directorul Marchiş spune că, astăzi, majoritatea reşiţenilor cumpără abonamente săptămânale.

Şi totuşi, se cer

Andreea Bicu este studentă la Universitatea Eftimie Murgu din municipiu. Merge zilnic cu tramvaiul, iar pentru a economisi bani, obişnuieşte să-şi facă abonament lunar. Cu toate acestea, „la sfârşit de săptămână eu nu-l folosesc. Pe lângă facultate mai şi lucrez. Zilnic, fac mai multe drumuri. Am folosit la un moment dat acele abonamente pentru o zi, dar dintr-o dată nu le-am mai găsit. Mai cer din când în când câte unul, dar îmi spun casierii că nu au“. Ca ea, sunt mulţi alţi reşiţeni care spun că ar fi utile.

Abonamentele sunt discutate de consilieri


Comisia de Control şi Analiză este formată din consilieri desemnaţi de primarul Mihai Stepanescu pentru a supraveghea bunul mers al transportului în comun. Pentru că Prescomul este o societate la care acţionar unic este Consiliul Local Reşiţa, nu se pot lua decizii fără aprobarea consilierilor.

„În urma celor sesizate de Comisia de Control şi Analiză, tarifele şi abonamentele vor fi discutate în următoarea şedinţă. Atunci se vor stabili şi se vor lua toate hotărârile legate de abonamente“, a spus în această dimineaţă Alina Celia Cumpan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite