Reşiţa: Recesiunea a îngheţat preţurile la pensiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii unor pensiuni din zona Văliug şi Gărâna sunt nevoiţi să reducă preţurile pentru a atrage clienţi anul acesta.

Una dintre zonele cele mai cunoscute şi atrăgătoare este Văliug. Turiştii pot opta aici pentru  înot, sport în aer liber, închirieri de ATV-uri, plimbări cu şareta sau plimbări pe lac cu barca sau hidrobicicleta. Păstrăvăria de la Văliug este un alt punct de atracţie. Pensiunea Gasthof Tirol este una dintre pensiunile care va face reduceri de preţ, din cauza perioadei de criză. 

„În extrasezon o cameră costă 50 de euro, iar la vară, în jur de 70 de euro. Am redus preţurile din cauza problemelor economice. Anul trecut, în mai, o cameră era 70 de euro. Turiştii pot închiria şi ATV-uri. Avem şi ghid, dar şi traseu stabilit pentru cei care vor să facă plimbări cu ATV-ul”, a spus Florin Tomoioagă, administratorul pensiunii Gasthof Tirol.

Au rămas fără clienţi
Administratorii pensiunilor au declarat că nu intenţionează să majoreze preţurile, pentru că anul acesta recesiunea a redus drastic numărul clienţilor. În această vară preţul cazării va îngheţa. “O cameră cu două locuri şi baie va fi 80 de lei, iar camerele care nu au baie 70 de lei. Meniul este diversificat. Le oferim de la păstrăv până la ciorbă de fasole verde”, a spus Anca Loidl, administrator la Casa Hubertus. Pensiunile au un meniu stabilit, dar dacă turiştii doresc o mâncare aparte poate fi gătită.

„Gătim ce vor, dar avem şi mâncarea casei. Nu vom majora preţurile pentru că se simte criza. Din martie nu au mai fost clienţi şi se simte o scădere faţă de anul trecut. Camera este între 60 şi 80 de lei”, a zis Monica Bogdan, administrator pensiunea Briza Muntelui din Gărâna.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite