Reşiţa: Primăria a demarat un proiect de ghişeu unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghişeul va avea o registratură electronică şi va programa automat toţi cetăţenii în funcţie de problemele avute.

Reprezentanţii municipalităţii spun că urmăresc să facă economie de timp şi de personal. Primăria a preluat, în acest scop, modelul european de informatizare a relaţiilor cu clienţii, astfel încât să fie exclus din start subiectivismul funcţionarilor.

Ghişeul unic permite cetăţenilor să aleagă serviciul în cadrul căruia au probleme de rezolvat, aparatul electronic le va elibera o chitanţă cu un număr de ordine, după care vor fi preluaţi de funcţionarii serviciului ales de cetăţean.

Caută bani europeni

Pentru finanţarea proiectului este nevoie de 300.000 de lei. Primăria speră să poată accesa fonduri europene pentru acest proiect, care se încadrează în „Programul Operaţional” axa prioritară II". Consiliul Local Reşiţa a aprobat deja o cofinanţare locală în valoare de aproape 5.500 de lei.

Viceprimarul Tiberiu Pădureanu spune că doreşte şi uniformizarea aparaturilor electronice şi a consumabilelor folosite. Oficialul reşiţean e de părere că imprimantele, aparatele de fax şi alte dotări care folosesc consumabile trebuie să fie produse de acelaşi producător. „Cu o foarte mare diversitate a tehnologiei de calcul costurile noastre sunt foarte ridicate. Cu cât cumperi mai multe consumabile de un singur fel, cu atât reducerile primite vor fi mai mari”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite