Resita: Paşi de salsa şi de tango pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansul presupune implicare, bucurie şi expresivitate. Paşii în ritmul muzicii sunt o experienţă unică.

Părinţii reşiţeni îşi îndrumă copiii spre dansuri sportive şi salsa. Nicole Dolot şi Silviu Prunar formează o pereche de dans de aproximativ doi ani. Cei doi copii au participat împreună la trei concursuri.

„Am fost prima dată la dansuri de societate, apoi m-am decis să merg la cursurile de dans sportiv şi salsa. Anul acesta am participat la concursul DanceMaster 2009 organizat la Bucureşţi. Am avut emoţii, dar am reuşit să obţinem locul 37 din 73 de perechi”, a adăugat Nicole. La numai 11 ani, Silviu Prunar iubeşte dansurile sportive: „Îmi place să dansez, cred că este foarte bine să facem mişcare. La fiecare antrenament exersez împreună cu colega mea pentru a ne perfecţiona”.

Dansul le oferă tinerilor posibilitatea de a se dezvolta armonios. „Consider că este necesar sportul pentru fetiţa mea. Săptămânal se antrenează timp de şase-opt ore şi mă bucur că îi place, deoarece cursurile de dans o ajută să îşi dezvolte postura corporală şi condiţia fizică”, a spus Lavinia Dolot, mama lui Nicole.

Lumea din spatele paşilor


Paşii în ritmul muzicii sunt o experienţă inconfundabilă. În spatele paşilor de dans, cu denumiri exotice şi cadente, se ascunde o cu totul altă lume. O lume care îţi oferă posibilitatea de exprimare şi regăsire a propriei persoane. ”Mă bucur când copiii încă vin la dansuri, în prezent avem peste 50 de cursanţi. Ne pregătim pentru concursurile din această perioadă şi mă bucur că munca noastră a avut rezultate la recentul concurs de la Bucureşti, unde am câştigat numeroase medalii”, a spus Alexandru Holecz, instructor. Antrenamentele de grup sunt de trei ori pe săptămână, însă fiecare pereche trebuie să aibă şi pregătiri separate pentru coregrafie şi prelucrarea fiecărei mişcări în parte, a adăugat Alexandru Holecz. 


image

Mă bucur când copiii încă vin la dansuri. În pre-zent avem peste 50 de cursanţi

image


Alexandru Holecz, instructor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite