Resita: Oraşul Băile Herculane a fost „zguduit“ de un cutremur simulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Băile Herculane a fost lovită, astăzi, de un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara RICHTER. Aşa a început scenariul exerciţiului de intervenţie coordonat de Inspectoratul

Staţiunea Băile Herculane a fost lovită, astăzi, de un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara RICHTER. Aşa a început scenariul exerciţiului de intervenţie coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, la care au participat zeci de pompieri din Caraş şi Mehedinţi, asistaţi de jandarmi şi salvamontişti.

Conform scenariului, au fost afectate şapte clădiri din staţiune. În timpul cutremurului, scările interioare ale unor clădiri s-au prăbuşit şi mai multe persoane au rămas blocate la etajele superioare.Cei care au încercat să iasă din clădire au fost prinşi sub dărâmături. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă’’ Semenic’’ au intervenit cu promptitudine pentru a salva victimele. Aceştia au verificat astfel modul şi rapiditatea cu care se gestionează un caz de asemenea amploare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite