Reşiţa: Moda de plajă 2009 vine din anii ’70

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pălăriile, eşarfele şi ochelarii nu lipsesc din lista de cumpărături a tinerelor care se pregătesc pentru ieşirea de weekend la ştrand.

Multe reşiţence se pregătesc de vară cu stil. Designerii spun că trendul acestei veri în materie de costume de baie este o reeditare a anilor 70, obligatoriu cu motive florale şi accesorii supradimensionate. Reşiţencele care s-au documentat au şi pornit la shopping prin magazinele din oraş.

„Mi-am alocat deja bugetul pentru pregătirea sezonului cald. Acum sunt în căutarea unui costum de baie. Din câte ştiu, tendinţele ar fi spre costumele de baie din două piese. Eu personal caut un costum alb sau unul înflorat. Am văzut ceva drăguţ la 120 de lei. Am să caut şi o pălărie, şi o pereche de ochelari «oversized»”, a spus Andreea Galea, o studentă din Reşiţa. Magazinele s-au pregătit cu un întreg arsenal de produse pentru toate gusturile şi cerinţele clienţilor. Costumele de baie costă între 35 de lei şi 200 de lei, iar şlapii de plajă costă 50 de lei.

Vara asta, mărimea contează

Ochelarii de soare, spun specialiştii, sunt piesa de rezistenţă a unei ţinute de plajă. „Eu sunt adepta ochelarilor mari şi fumurii. Îmi cumpăr aceste accesorii din magazinele de specialitate. Cred că cei cu protecţie UV, deşi te costă puţin mai mult decât unii cumpăraţi la întâmplare, sunt mai ok”, a spus Suzana Beşliu, comerciant. Dacă v-aţi cumpărat sezonul trecut pălării şi genţi asortate, stiliştii au o veste bună, mai ales în vreme de criză – le puteţi păstra şi vara asta, încă sunt în trend. Cele mai căutate pălării de plajă sunt cele cu borul foarte mare. Pentru aceste accesorii reşiţencele scot din buzunar 129 de lei.

Se poartă ţinute colorate şi lejere

Loţiunile pentru protecţia pielii au preţuri care variază între 15 şi 80 de lei. Acestea se pot achiziţiona atât din farmacii, supermarket-uri, dar şi din magazinele cu articole pentru plajă. Garderoba ideală de plajă trebuie să cuprindă: haine colorate, lejere, transparente şi  unele cu textură naturală (in, cânepă sau bumbac). Cămăşile din in prinse cu o curea în talie sunt printre preferatele reşiţencelor. Albe sau cu imprimeuri înflorate, pot fi alegerea perfectă pentru întregirea unei ţinuţe lejere de plajă. Eşarfele asortate la costumul de baie costă 69 de lei, fiind un accesoriu care nu lipseşte din geanta pentru plajă. Tinerele cu gusturi exotice îşi pot achiziţiona, cu 100 de lei, şi un pareo.

Cât costă ţinuta de plajă

*Costume de baie între 35 lei şi 200 lei
*Şlapii 50 de lei
*Eşarfe 69 lei
*Loţiuni de corp  de la 15 lei la 80 lei
*Pălării şi geantă 129 lei
*Pareo 100 lei
*Ochelarii de soare între 25 lei şi 300 lei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite