Reşiţa: Micile secrete ale maeştrilor în arta culinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mladen Galovici reprezintă regiunea la Campionatul de Gătit în Aer Liber Selgros. Competiţia rezervată bucătarilor se desfăşoară în perioada 8-10 mai, în Parcul Izvor din Bucureşti.

Sârbul Mladen Galovici, care a fost adoptat de Timişoara în urmă cu mai bine de 15 ani, este singurul reprezentant din capitala Banatului care va participa la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber Selgros 2009. Evenimentul va avea loc în Parcul Izvor din Bucureşti,
unde şi-au dat întâlnire cei mai buni bucătari români şi străini. Aceştia vor răsfăţa juriul şi spectatorii cu bucate alese.
„Este pentru prima dată când particip la o asemenea competiţie. E cea mai mare manifestare de acest gen. O să fie toată lumea bună a bucătarilor, dar sper să mă întorc învingător”, a spus Mladen Galovici, patronul unui restaurant cu specific  sârbesc din Timişoara. Galovici s-a născut în Croaţia, la Split, însă s-a stabilit la Timişoara în anul 1994, unde s-a şi căsătorit cu o româncă. Mladen Galovici va intra în concurs cu trei probe: platou rece, gătit în ceaun şi secţia de grătare.

Specialităţi sârbeşti
„La platou rece o să fac tot felul de aranjamente cu afumături şi brânzeturi. La gătit în ceaun pregătesc un gulaş vânătoresc care se numeşte Capana. Pentru grătare o să fac un Mix-grill sârbesc. Este o specialitate preferată a populaţiei din Serbia, dar şi la noi în Banat. Ea constă dintr-un amalgam format din
cotlet umplut, ceafă afumată şi cârnaţi sârbeşti”, a mai declarat Mladen Galovici. „Duelul Maeştrilor” va fi unul dintre show-urile gastronomice al evenimentului şi cel mai important. Cei prezenţi vor afla mici secrete ale marilor maeştrii în arta culinară si vor putea afla cum să se descurce în perioada crizei cu „Meniul de Criză”. La festival va participa şi celebrul bucătar de origine italiană Antonio Pasareli, şi el devenit un timişorean prin adopţie. Acesta nu va intra în concurs, ci va surprinde cu  o demonstraţie în Parcul Izvor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite