Reşiţa: Întrecere în reguli de traversat strada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul Interjudeţean pe teme de educaţie rutieră se desfăşoară la Bocşa

Elevii din clase IV-VII se vor întrece sâmbătă în concursul de cunoştiinţe rutiere organizat de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Bocşa. Concursul se află la cea de-a III-a ediţie. Tema acestei manifestări este educaţia rutieră, ocazie cu care elevii vor fi testaţi la capitolul cunoştiţe teoretice, dar şi practice în ceea ce priveşte regulile de circulaţie.

Spirit de observaţie
„Aşteptăm cât mai mulţi elevi să participe. Noi avem o echipă formată din două fete şi doi băieţi. Suntem la a III-a ediţie şi ne bucurăm că sunt copii receptivi la acest concurs. Ei au perceput noţiunile foarte clar şi de multe ori când cineva nu respectă anumite reguli de circulaţie, fac observaţii. Din păcate, doar patru elevi pot participa la acest concurs, însă sunt mulţi cei care vor să se întreacă şi să îşi arate cunoştiinţele”, a explicat Alina Şelariu, institutor la Şcoala Generală Nr.1 din Bocşa.
Proba teoretică presupune un chestionar cu 20 de întrebări, iar cele două probe practice vor fi „îndemânarea în poligon” şi „parc şcoală”. La Concursul Interjudeţean pe teme de educaţie rutieră „Cupa Caraşului” sunt aşteptaţi şi elevi ai claselor IV - VII din alte judeţe: Bihor, Cluj,  Hunedoara, Timiş şi Teleorman.
 Concursul este cuprins în Calendarul Activităţilor Extraşcolare pe anul 2009. Acesta este organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Caraş-Severin, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 Bocşa, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Primăria oraşului Bocşa şi Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea”. Jurizarea va fi asigurată de specialişti din cadrul I.P.J. Caraş-Severin. La finalul concursului va avea loc festivitatea de premiere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite