Reşiţa: Harta minelor din Banat pentru biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, voluntarii asociaţiei vor identifica posibile trasee turistice prin Munţii Banatului.

Tradiţia mineritului în Banatul montan intră încet, dar sigur, în istorie. Rând pe rând, în Caraş-Severin au fost închise minele de fier de la Ruschiţa, cele de uraniu de la Lişava şi Ciudanoviţa, cea de cărbune de la Lupac, Anina şi Baia Nouă şi cariera de la Doman.

Pentru promovarea acestor zone pline de istorie, a mişcării în natură şi nu în ultimul rând a cicloturismului, Asociaţia Bike Attack organizează o serie de ture de mountain biking prin Munţii Aninei. Bicicliştii vor încerca astfel să conceapă o hartă „pe viu”.

Prima tură de mountainbiking se va desfăşura în acest weekend. Vor fi legate astfel, printr-un traseu comun, toate localităţile în care mineritul a fost principala îndeletnicire şi va fi creat un circuit cicloturistic. Se vor înregistra date despre trasee, coordonate GPS, grafice de altitudine şi alte detalii folositoare viitorilor utilizatori, (surse de apă, cazare, obiective de vizitat), precum şi date despre gradul de dificultate al traseelor.

Bicicliştii vor colecta şi date despre istoria mineritului în locurile în care se găsesc galeriile sau puţurile de mină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite