Resita: „Florile Swarowski”, un secret bine păzit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: „Florile Swarowski”, un secret bine păzit VIDEO
Resita: „Florile Swarowski”, un secret bine păzit VIDEO

Florile făcute din cristale şi perle de apă sunt produse unice în lume, inventate de o reşiţeancă emigrată în America.

Inventatoarea a emigrat în America, unde produce buchete şi aranjamente florale împletind mărgele, cristale şi perle de apă, după un secret cunoscut doar de ea.

Inventatoarea Lorica Toader este stabilită de cinci ani de zile în Statele Unite ale Americii. Aici ea confecţionează flori şi aranjamente unice florale din mărgele, perle de apă şi cristale Swarowski. Unicitatea creaţilor sale nu vine de la bijuteriile folosite, ci este dată de modul de prindere al acestora. „Există ceva care s-ar putea spune că seamănă cu ceea ce fac eu. Există acele french flowers, dar florile făcute de mine sunt împletite. Practic, eu împletesc pe sârmă mărgelele sau cristalele. Sistemul de prindere al florilor pe tulpină este de asemenea o invenţie proprie şi nimeni nu deţine acest secret”, a explicat inventatoarea.

Afacere din pasiune

Colecţia femeii numără 198 de flori sau buchete cu care a decorat întreaga casă. Totul a plecat de la pasiunea Loricăi pentru flori, iar acum s-ar putea transforma într-o afacere. „Totul este unicat. Nu am nicio lucrare în dublu exemplar. Acum mă gândesc să transform pasiunea într-o afacere. Vreau să fac o colecţie de buchete de mireasă”, a mai spus Lorica.

A investit o avere în flori

Reşiţeanca a investit în creaţiile sale o grămadă de bani. „Am băgat peste 40.000 de dolari în pasiunea mea şi nu aş fi ajuns la o asemenea colecţie dacă nu aveam susţinerea soţului. Soţul m-a încurajat şi m-a susţinut financiar. Cristalele Swarowski sunt foarte scumpe. Am lucrări în care am băgat cristale în valoare de sute bune de dolari. Cea mai scumpă ajunge la 1.000 de dolari. Am fost la un avocat în SUA să obţin drept de autor, dar era foarte mult. Pentru 25 de ani, trebuia să plătesc 57.000 de dolari. Şi aici m-ar costa cam la fel”, a mai spus inventatoarea.

Din pasiune pentru flori

Unică în lume pentru creaţiile sale, reşiţeanca Lorica Toader spune că nu s-a gândit de la bun început să facă o afacere din pasiunea sa. „Pentru că ceea ce fac eu presupune să lucrezi zece ore pe zi, a trebuit să renunţ la serviciu. Dacă ar fi să le comercializez, aş face-o doar aici, în ţară. Aici e ţara mea şi iubesc România”, a mai spus reşiţeanca.

Pasiune
Colecţia femeii numără 198 de flori sau buchete cu care a decorat întreaga casă.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Flori din cristale swarovski 062.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite