Reşiţa: Constructorul autostrăzii primeşte 14 hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele lucrări vor fi două giraţii pentru fluidizarea traficului. Săpăturile de anvergură încep abia în toamnă, dar până atunci, organizarea şantierului trebuie să fie ca un ceas elveţian.

Cel mai mare proiect de infrastructură din vestul ţării le-a impus tuturor celor implicaţi întâlniri dese la o masă rotundă. O dată la două săptămâni vor împărţi păreri, sfaturi, condiţii, reguli şi reproşuri atât constructorii, cât şi autorităţile locale, care susţin că vor să supravegheze îndeaproape acest proiect care nu poate fi un eşec în planurile de dezvoltare a infrastructurii în partea cea mai dezvoltată a ţării, din punct de vedere economic.

Giraţii pentru un trafic lejer
Primele lucrări pe care le-au anunţat constructorii pentru viitorul traseu al autostrăzii Arad-Timişoara încep cu ameanajarea a două sensuri giratorii, la ieşirea din Arad, spre Timişoara. „De la aceste sensuri vor porni urcările pe viitoarea autostradă”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului. O altă lucrare importantă pentru ca arădenii să nu sufere de pe urma şantierului care va fi aproape de oraş este legătura cu zona Zădăreni. „Am primit asigurări că se va construi un pod de pontoane peste Mureş, la Zădăreni, astfel ca aprovizionarea şantierului să nu afecteze municipiul”, a mai spus edilul şef.

Teren pentru şantier
Constructorul a primit în cursul acestei dimineţi documente care confirmă că 14 hectare de teren au fost expropriate şi pot fi utilizate pentru organizarea de şantier. Predarea în totalitate a terenului se va face treptat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite