Resita: Campioni la pictat pânza cu lumină (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri au făcut aseară Glow Grafitti la Teatrul de Vară.

Reşiţenii continuă astăzi petrecerea de Zilele Tinereţii cu un spectacol ale cărui vedete vor fi tot grafitterii.

Zilele Tinereţii organizate la Reşiţa au debutat aseară cu un spectacol plin de lumină, bliţuri şi multă inspiraţie. Teatrul de Vară din Reşiţa a fost inundat de milioane de licurici de un verde fosforescent.

Erau artiştii Glow Grafitti, care au înlocuit vopseaua din tuburi cu raze de lumină, ca nişte adevăraţi cavaleri Jedi ai artei urbane. Tinerii s-au întrecut în picturi spontane şi spectaculoase.

Libertatea oferită de lumina de la lanterne sau breloace a făcut ca şi cei mai timizi cunoscători ai graffitiului să exerseze pe pânză. “Este o lumină ultravioletă care se aplică pe o pânză de dimensiuni mari. Am organizat şi lightgraffiti. Pentru acest tip de desen am folosit un aparat foto în faţa căruia au stat cei care au desenat. Şi aici am folosit lumini. Totul este bazat pe rapiditate şi inspiraţia de moment. Cele 15 secunde până la declaşarea pozei sunt foarte scurte”, a explicat Andrei Bălbărău, preşedintele Asociaţiei Cogito din Reşiţa.

Două ziduri pentru artişti

Tradiţionalul graffiti nu va lipsi de la Zilele Tinereţii. Iubitorii de desene pe ziduri îşi vor etala operele pe două din zidurile cel mai des întâlnite privirii trecătorilor. Zidul din Triaj, dar şi cel de pe calea Timişorii va fi înveselit cu picturi multicolore.
“Aşteptăm participanţi şi din Timişoara. Se va desena într-un procedeu numit stencil. Această tehnică presupune un şablon peste care se va aplica vopsea”, a mai adăugat Andrei Bălbărău.

Este o lumină ultravioletă care se aplică pe o pânză de dimensiuni mari
Andrei Bălbărău, Asociaţia Cogito

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite