Reşiţa: Bunicii sunt revoltaţi de lipsa locurilor de joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraş sunt doar câteva spaţii de joacă pentru cei mici şi parcurile sunt foarte aglomerate.

Lipsa locurilor de joacă pentru cei mici este o problemă în Reşiţa. Bunicii se plâng cel mai mult că nu au unde să-şi ducă nepoţeii.

„Eu am o nepoţică de aproape trei ani cu care vin în parc. Nu avem prea multe opţiuni, de multe ori venim în parcul de la Intim, pentru că copiii au mai mult loc de joacă, iar în timpul zilei, când soarele arde, noi ne putem adăposti la umbră. La Victoria este spaţiul mic şi copiii se înghesuie la groapa de nisip, iar leagănele sunt mereu pline. Singurul loc unde mai puteam merge este parcul Siderurgistului, dar acolo, când este foarte cald, nu avem unde să ne adăpostim de soare”, a spus Alexandru Stroescu, bunic. Cele trei locuri de joacă sunt singurele din cartierul Govândari, deşi aici trăiesc zeci de mii de familii.

Cei mari sunt mai norocoşi

Tinerii care vor să se plimbe cu rolele sau cu bicicletele o pot face pe aleile parcurilor. Cei mai curajoşi pot exersa „scamatorii” pe rampa amenajată în parcul de la Intim.

„Ies des împreună cu fiica mea să ne plimbăm cu rolele sau cu bicicletele, adoră să facă mişcare şi profităm de fiecare zi frumoasă pentru o plimbare în parc. Cel mai des mergem în parcul Siderurgiştilor. Este un parc ok, avem şi un tobogan aici, putem să ne şi odihnim atunci când obosim, pe băncuţele din parc, este bine că s-a reabilitat acest parc, mai ales că locurile de joacă din oraş nu sunt foarte numeroase”, a adăugat Mirela Dalea, mămică. În lipsa locurilor de joacă, cei mici se joacă pe străzi, în parcări sau pe spaţiile verzi dintre blocuri. De multe ori joaca lor deranjează locatarii sau duce la probleme mai mari. „Mă deranjează gălăgia pe care o fac tot timpul. Unui vecin i-au spart parbrizul la maşină acum câteva luni”, spune Mihai Marcu, un pensionar din cartierul Govândari.

Municipalitatea spune că, din păcate pentru cei mici, problema spaţiilor de joacă nu va putea fi rezolvată în acest an. „Nu avem buget pentru spaţii de joacă. Chiar ieri s-a votat bugetul şi nu stăm bine. În jur de 100 de milioane de lei sunt alocate pentru construirea unor astfel de spaţii în acest an. Din păcate, banii nu sunt suficienţi decât pentru înfiinţarea a maximum trei astfel de spaţii. Pentru că sunt construite din materiale speciale, materiale care să nu prezinte un pericol pentru micuţi şi acestea sunt foarte scumpe”, a declarat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite