Reşiţa: Biblioteci universitare clonate pentru Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană printr-un program special în care s-au alocat peste 55.000 de euro.

Universitatea din Reşiţa şi cea din oraşul sârb Bor au demarat un proiect de comunicare virtuală comună, pe Internet. Cele două universităţi vor construi şi o bibliotecă electronică în care se regăsesc lucrările publicate de cele două instituţii. Proiectul asigură computerele şi echipamentele IT conexe  necesare. Se vor mai organiza conferinţe de promovare a accesibilităţii bibliotecii.

O delegaţie din Serbia a venit astăzi la Reşiţa pentru prezentarea proiectului şi stabilirea detaliilor derulării lui cu partenerii români. „Proiectul vizează implementarea unei tehnologii informatice de accesare a datelor, prin crearea unui sistem computerizat pentru servicii electronice. Biblioteca va putea să fie accesată prin Internet. Se va concepe şi un canal informatizat de comunicare între comunităţile din Reşiţa şi Bor”, a declarat Dorian Nedelcu, unul dintre managerii proiectului.

Primul pas este un studiu

Facultatea Tehnică Bor are înregistraţi 1.412 studenţi, dintre care 975 plătiţi de la buget, iar restul cu taxă. Se intenţionează realizarea unui studiu privind starea actuală a bibliotecii cu fond de carte, instalarea şi punerea în funcţiune a clonei ei din mediul electronic. Se va mai întocmi un ghid de utilizare a bibliotecii electronice. Până în iunie 2009, biblioteca din spaţiul virtual trebuie să fie finalizată. Costurile totale sunt de peste 55.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite